Telialigaen - Rocket League

AW3 favoritt til å ta sin tredje strake Rocket League-tittel i Telialigaen

Norges fire beste bilfotballag møtes til sluttspill på lørdag.

Eivind von Døhlen/Good Game

Lørdag 28. mai er det klart for sluttspill i Telialigaen. E-sportkalaset begynner med Rocket League, der fire lag kjemper om å løfte trofeet for vårsesongen 2022.

AW3 trakk det lengste strået i seriespillet, og valgte Mustu Fluck som sin motstander i den første semifinalen. Den går av stabelen klokken 12:00, før Domino møter 00 Prospects i semifinale nummer to klokken 13:00. Det hele skal så avgjøres med finale klokken 14:00.

I forkant av det som ligger an til å bli knakende god Rocket League-underholdning, har vi sjekket status hos de fire lagene. Vi har også hørt med Telialiga-veteran og Fact-spiller Terje «Banjo» Bekkvang om hva han forventer av helgen.

Kampene ser du direkte på Eldorado E-sportsenter i Oslo eller på Twitch-kanalen til NRKs gaminghus LL35.

– Ønsker så klart å løfte trofeet for tredje sesong på rad

AW3 kan ta sin tredje strake tittel på lørdag. (Fra venstre: «Inferno», «Seeb» og «FiremanJonas».
Eivind von Døhlen/Good Game

Regjerende Telialiga-mester AW3 har prestert jevnt godt gjennom hele våren, og vant samtlige ni kamper i seriespillet. Derfor kommer det neppe som noen overraskelse at laget står som forhåndsfavoritt, og Sebastian «Seeb» Falch har forventningene klare.

Disse spiller for AW3

Vis mer

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
sj Jonas «FiremanJonas» Lohne

– Vi forventer jo å komme oss til finalen, og så ønsker vi så klart å kunne løfte trofeet for tredje sesong på rad, sa Falch kontant på spørsmål fra Gamer.no.

Valget om semifinalemotstander kom likevel overraskende på for mange. Mustu Fluck har tidvis sett meget sterke ut denne sesongen, men «Seeb» følte likevel at det var laget som AW3 har best kontroll på.

– Vi brukte en god del tid på å bestemme oss, men endte på dem i og med at det er de vi har følt oss mest komfortable mot tidligere. Men vi føler egentlig at uansett hvem vi hadde valgt så hadde det blitt en utrolig tøff kamp, i og med at nivået på årets sluttspill er skyhøyt.

Foran semifinalen er AW3-gutta godt fornøyde med egne forberedelser. Siden siste serierunde forteller «Seeb» at tiden har gått med på å forbedre små ting laget ikke har vært fornøyd med, så lørdag kan vi se et enda sterkere AW3.

«Painyyy» og kompani går inn til sluttspillet uten noen forventninger.
Playwell

Les også
– Nordic Masters gir oss en fin mulighet til å hevne oss

– Vi ble litt overrasket av valget

For Mustu Fluck har det ikke blitt like mye tid til trening. Anker Alexander «Painyyy» Bugge melder imidlertid at trioen har fått ladet batteriene skikkelig, slik at de stiller godt forberedt på lørdag.

– Vi har ikke fått kjørt så ufattelig mange treningskamper, men til gjengjeld har vi fått slappet av skikkelig og føler oss klare til å gi alt vi har, forklarte Bugge.

Disse spiller for Mustu Fluck

Vis mer

sj Anker Alexander «Painyyy» Bugge
dk Joakim «Creamyy» Scheelhardt
no Ottar «Choke» Halvorsen

Angående det å bli valgt som semifinalemotstander for AW3 forteller Mustu Fluck-spilleren at det kom uventet på. Han tror riktignok at det hadde blitt tøft uansett motstander i dette sluttspillet, og gleder seg til å gå løs på utfordringen.

– Vi ble litt overrasket av valget, men vi var klare for hard motstand. Vi vet hva vi kan gå til når vi spiller på vårt beste, og mot AW3 må vi gi vårt absolutt beste. Det er det som gjør det å spille mot AW3 så gøy, for å kunne vinne en slik kamp så må alle være i toppform.

Gitt det vanskelige utgangspunktet for sluttspillet er «Painyyy» forsiktig med å sette for høye forventninger til helgen. I stedet har Mustu Fluck som mål å gjøre sitt beste og mest av alt ha det gøy.

– Vi går inn med null forventninger. Vi spiller for å vinne, men på samme tid vil vi ha det gøy. Om vi taper mo AW3 så spiller det ikke så stor rolle, men vi skal i hvert fall klare å gi en god og spennende kamp, så får vi se om det kanskje kan bli en eventuell finale, avslutter Bugge.

«Banjo» mener:
– Jeg er litt overrasket over valget til AW3 om å møte Mustu Fluck i semifinalen. Det kan være at de gjorde det bedre mot dem i ligaspillet og føler seg tryggere på dem. Jeg tror nok AW3 tar den, men det blir jevnt.

LES OGSÅ: Gamer.no og Telialigaen skal kåre de beste supporterne på sluttspillet »

– Tror vi har en god mulighet til å ta seieren

«Sberg» og Domino har troen på seier over 00 Prospects.
Domino e-sport

Laget som ender på fjerdeplass er vanligvis det som blir plukket som semifinalemotstander for ligavinneren. Som nevnt slapp Domino unna den utfordringen, men det betyr ikke at gutta får noen enkel vei til finalen.

På motsatt banehalvdel venter 00 Prospects, som har vært med å kjempe om Rocket League-trofeet siden Telialigaen først begynte. Den rutinerte klubben ble dog tvunget til å gjøre endringer til lagoppstillingen sent i sesongen, og Domino har troen på seier.

Disse spiller for Domino e-sport

Vis mer

sj Sander «Sberg» Stoltenberg
sj Victor «Victorsen» Kristensen
fi Omar «Icy» Ali

– Jeg tror det blir en jevn kamp mot 00 Prospects, men jeg tror vi har en god mulighet til å ta seieren. Vi forventer nok å komme til finalen i alle fall, melder Sander «Sberg» Stoltenberg overfor Gamer.no.

Vi må helt tilbake til 25. mars for å finne siste kamp Domino tapte i Telialigaen. Seiersrekka på fire kamper inkluderer også tre poeng mot Mustu Fluck, og selv om det ikke har blitt altfor mye tid til trening er det ingen tvil om at «Sberg» og kompani er i god form.

– Vi har ikke trent altfor mye, men de treningene vi har hatt har vært gode. Formen virker bra, så jeg tror vi har en god sjanse.

– En stund siden jeg var underdog

«Jwols» skal spille Rocket League-sluttspill i Telialigaen for første gang på to år.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

For 00 Prospects ble sesongen preget av «Ejby»s sene exit fra laget. Uten noen sjanse til å hente inn en erstatter, ble trener Jørgen «Jwols» Olsen nødt til å snøre opp hjulene – to år etter at han la opp som spiller.

Disse spiller for 00 Prospects

Vis mer

bv Theo «Trex» Gagnat
bv Sondre «Enlid» Enlid
bv Jørgen «Jwols» Olsen

Til Gamer.no forteller «Jwols» at gutta har lagt inn en del tid på treningsmatta. Likevel nøler han ikke med å innrømme at det er et svekket 00 Prospects som stiller til sluttspill på lørdag.

– Vi har fått trent en del, men vet ikke om jeg vil tørre å påstå at det er snakk om noen toppform akkurat haha. Jeg har lagt inn en del tid personlig i hvert fall, så får jeg satse på at gutta tar på seg ryggsekken og bærer meg, sa Olsen lattermildt.

For 00 Prospects blir det et sluttspill preget av usikkerhet, ettersom det blir første gang denne lagoppstillingen møter hvert av de andre sluttspillagene. Olsen tror gutta kan ha blitt heldige med sin semifinalemotstander, men vet at det er vanskelig å si noe sikkert.

– På papiret så skal vel Domino være en lettere motstander etter hvordan ting gikk i ligaspillet, men jeg spilte ikke noen av kampene mot de tre andre lagene så jeg vet ikke helt for å være ærlig. Vi er vel mest fornøyd med å slippe AW3 bare, så får vi se hvordan det går mot Domino.

Etter det som har vært en utfordrende sesong, er det ikke til å komme fra at 00 Prospects ikke stiller like sterkt til dette sluttspillet som det har gjort tidligere år. For «Jwols» er det en uvant situasjon, men en han tror kan gagne laget.

– Sett opp mot de andre sluttspillene jeg har vært med på så er det en stund siden jeg var underdog, men jeg tror det blir litt digg også. Blir litt mindre press, så kan vi bare fokusere på å ha det gøy, konstaterer Olsen.

Terje «Banjo» Bekkvang.
Jørgen Moe/Fact Revolution

«Banjo» mener:
– Når det gjelder den andre semifinalen mellom Domino og 00 Prospects så er jeg veldig usikker, men jeg tror det er såpass mye rutine i 00 Prospects at de tar seg til finalen. Man skal ikke glemme at selv om «Jwols» har lagt opp så er han veldig god fortsatt og innehar mye rutine.

Skal vi tro Bekkvang går vi dermed mot en finale mellom AW3 og 00 Prospects, to lag som har blitt meget godt kjent med hverandre i ulike sluttspill de siste årene. Basert på tidligere møter ligger det an til å bli en forrykende finale, der AW3 nok holder favorittstempelet.

– Jeg tror det blir finalen, og jeg er veldig spent på å se selv. På papiret akkurat nå så skal AW3 slå 00 Prospects, men igjen så skal man ikke glemme at det fortsatt er et fryktelig godt lag i 00 Prospects. Hvis ikke AW3 er på topp og tar for enkelt på det, så taper de. Men jeg tror AW3 vinner finalen 4-1, spår Bekkvang.

Rocket League-sluttspillet i Telialigaen begynner klokken 12:00 på lørdag 28. mai. Kampene ser du direkte på Eldorado E-sportsenter i Oslo eller på Twitch-kanalen til NRKs gaminghus LL35.

Siste fra forsiden