Telialigaen - Rocket League

Full ordkrig mellom Rocket League-spiller og 00 Prospects-ledelsen

Klubben sa opp en av sine spillere uker før sluttspill. Må fullføre Telialigaen med spillende trener.

William «ejby» Ejby Lorentzen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Det har blåst full storm i det norske Rocket League-miljøet den siste uka, etter at William «ejby» Ejby Lorentzen mistet sin plass i 00 Prospects-stallen.

I en meget offentlig Twitter-krangel fikk klubben knallhard kritikk for det enkelte mener er dårlig behandling av den danske spilleren. 00 Prospects-ledelsen har imidlertid slått knallhardt tilbake, og anklager Ejby for gjentatte kontraktsbrudd.

Munnhuggeri

Det var Fact Revolution-spiller Terje «Banjo» Bekkvang som like før helgen langet ut mot 00 Prospects' valg om å kvitte seg med Ejby.

Bekkvang viste til et skjermbilde der den danske spilleren informerer klubben om at han vil dra i farens bryllup fremfor å møte på sluttspill i Telialigaen. Som svar får Ejby beskjed om at han mister kontrakten med 00 Prospects, med øyeblikkelig virkning.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Saken spredte seg raskt, og flere norske og utenlandske Rocket League-spillere stilte seg spørrende til klubbledelsens tilsynelatende mangel på medfølelse. Ifølge 00 Nation-sjef Stein Wilmann – moderklubben til 00 Prospects – skal dette imidlertid bare ha vært den siste av gjentatte konflikter med Ejby.

I en lengre Twitter-tråd trakk Wilmann frem en rekke hendelser der spilleren angivelig skal ha brutt betingelsene i sin kontrakt. Blant annet skal Ejby ha trukket seg fra en planlagt treningsleir i Norge, bare 24 timer før han skulle ha satt seg på flyet.

Hvorfor han trakk seg kom imidlertid ikke frem.

Strid om RLCS-deltakelse

Danskens ønske om å spille den prestisjetunge turneringen Rocket League Championship Series (RLCS) skal visstnok også ha skapt dårlig stemning mellom partene. Dette var imidlertid ikke mulig ettersom hver e-sportorganisasjon kun kan stille med ett lag, og hovedlaget til 00 Nation allerede var påmeldt.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Les også
– Jeg har for mange andreplasser i karrieren min

Ifølge 00 Nations Sigve «Rush» Løndal ble denne regelen først kjent etter at 00 Prospects-spillerne hadde signert sine kontrakter. Både «Rush» og trener Jørgen «Jwols» Olsen forteller at spillerne fikk tilbud om å bryte sine kontrakter dersom de ønsket å spille RLCS for en annen klubb – et tilbud ingen av dem benyttet seg av.

17. april valgte Ejby så å prioritere sin fars bryllup, fremfor å stille på LAN. Slik Wilmann forteller det kom beslutningen to uker etter at spilleren hadde forpliktet seg til å spille turneringen, og etter det var for sent å hente inn en erstatter.

For 00 Prospects var dette siste dråpen, etter det klubben omtaler som en lang rekke med utfordrende situasjoner knyttet til spilleren. På bakgrunn av dette ble kontrakten terminert, og laget spiller nå resten av Telialiga-sesongen med Olsen som spillende trener.

Hverken 00 Prospects eller Ejby har ønsket å kommentere kontroversen ytterligere til Gamer.no.

Comeback etter to år

To år etter at han la hjulene på hylla vender Olsen dermed tilbake til den virtuelle gressmatta. Som treneren forteller er han ikke akkurat i matchform, men det har i hvert fall blitt litt Rocket League siden sist vi så ham.

«Jwols» er tilbake.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Blir ikke veldig mye spilling, men jeg prøver å holde litt på nivået da jeg føler at det hjelper som trener. Fremover blir det mye spilling i hvert fall, konstaterer Olsen.

Hva seierssjansene angår er Olsen forsiktig med å sikte for høyt. Han påpeker at laget stiller svekket, men minner om at man aldri skal si aldri.

– Sjansene våre har nok minsket veldig mye. Alt kan imidlertid skje på LAN, og vi har nå også mye mindre press, som kan hjelpe. Fokuset mitt er å ha det gøy.

Første utfordring for den nye 00 Prospects-troppen blir torsdagens oppgjør mot Rotaryon, før laget møter Playwell i siste serierunde. Med to kamper igjen ligger 00 Prospects på en foreløpig 3. plass, seks poeng bak serieleder AW3.

Siste fra forsiden