Telialigaen - Rocket League

AW3 tok sin tredje strake Rocket League-triumf i Telialigaen

Ble for sterke for 00 Prospects i finalen.

Sindre Stien/Good Game

AW3 holder fast på tittelen som Norges beste Rocket League-lag for nok en sesong. Gutta trakk det lengste strået i lørdagens sluttspill i Telialigaen, og vant til slutt enkelt 4-0 over 00 Prospects i finalen.

«Seeb».
Sindre Stien/Good Game

Etter en overlegen prestasjon kunne Sebastian «Seeb» Falch, Jørgen «Inferno» Klaastad og Jonas «FiremanJonas» Lohne fortjent løfte trofeet for tredje gang på rad.

– Det føles som alltid. Det er en typisk sesong hvor vi vinner finalen. Det er herlig, konstaterte Falch på scenen etter at finaleseieren var et faktum.

Klasseforskjell

Fremmøtte fans hadde nok håpet på en mer spennende finale enn det vi til slutt fikk. 00 Prospects virket aldri å kunne true AW3, da sene endringer i lagoppstillingen viste seg å bli en større utfordring enn hva førstnevnte kunne hamle opp med.

I stedet fikk AW3 leke seg til mål etter mål, til tross for glimt av motstand fra motsatt banehalvdel. «Seeb» og kompani viste seg også å være flinkere til å takle gjentatte tekniske problemer, som preget finalen.

4-1 for den regjerende seriemesteren i første kamp ble etterfulgt av en lengre teknisk pause. AW3 brukte tiden sin best, og stormet ut av startblokka for å ta andre kamp med sifrene 5-0.

«Inferno».
Sindre Stien/Good Game

Nye pauser var ikke nok til å få 00 Prospects med i gamet, og AW3 fikk vist forskjellen mellom et lag som har spilt sammen i flere år og et lag som ble tvunget sammen i siste liten.

Spillende trener for 00 Prospects, Jørgen «Jwols» Olsen gjorde riktignok en god figur, men det var tydelig at det manglet noe i samspillet med «Trex» og «Enlid». Oslo-klubben var sterkest i tredje kamp, men klarte bare 4-2.

Deretter var det spikeren i kista og klart for AW3-seier med 4-1 i den fjerde og avgjørende matchen.

– Jeg tror det handler om at vi har spilt lenge sammen. Vi har også en skikkelig god trener som hjelper oss veldig mye, sa Klaastad etter kampen og rettet en takk til trener Daumantas «Ryuu» Krugliakovas.

AW3-gutta får imidlertid ikke nyte seieren altfor lenge. Laget skal nemlig rett ut i kvalifisering til Rocket League Championship Series, den største turneringen på e-sportkalenderen for Rocket League.

Les også
Håvard «rain» Nygaard er historisk - Vinner PGL Major Antwerp

Spenning i semifinalene

Tidligere på dagen gikk ting omtrent som forventet i semifinalene for Rocket League. AW3 åpnet ballet mot Mustu Fluck, der sistnevnte slo knallhardt fra seg.

Mustu Fluck tok første kamp etter et merkelig mål på overtid. Akkurat da man skulle tro laget hadde marginene på sin side klinte AW3 imidlertid til med 6-0 i neste kamp. Så lett skulle det imidlertid ikke bli, og det måtte flere minutter med overtid til før AW3 til slutt fikk ordnet opp på stillingen 4-1 i kamper.

«Jwols» steppet inn som spillende trener for 00 Prospects, og laget tok seg til finalen.
Sindre Stien/Good Game

Domino mot 00 Prospects i den andre semifinalen ble ikke like spennende. Sistnevnte åpnet best, og så ut til å ha god kontroll med tre strake seiere. Så viste 00 Prospects imidlertid sitt første svakhetstegn for lørdagen.

I fjerde kamp ble det mye klabb og babb i både forsvar og angrep. Domino straffet motstanderen der de kunne, og etter mer surr fra 00 Prospects gikk kampen i favør Domino. Drømmen om et comeback ble imidlertid kortlevd, da 00 Prospects vant neste kamp og tok seg til finalen.

LES OGSÅ: Meritterte veteraner møter sultne debutanter i Telialigaens League of Legends-finale »

Siste fra forsiden