Telialigaen - League of Legends

Meritterte veteraner møter sultne debutanter i Telialigaens League of Legends-finale

Support-spiller «Touch» har savnet å løfte Telialiga-trofeet, men først må han slå Urban i sluttspillets finale.

Vil «Touch» kunne heve trofeet for sitt nye lag? Her avbildet for sin tidligere klubb.
Sindre Stien/Good Game

Gjennom vårens sesong av Telialigaen League of Legends har mange stilt spørsmålstegn ved om noen er i stand til å rive Riddle ned fra tronen. Så langt har ingen lag klart å måle seg med de regjerende seriemesterne, og siste hinder på veien mot nok et seriemesterskap er Urban - laget som ble spådd på nedrykksplass av ekspertene i forkant av sesongen.

Kan sluttspillsdebutantene bringe noe nytt til bordet når de møter Riddle i Telialigaens finale? Hvordan takler Urban-spillerne å møte veteranene i Riddle på Eldorado? Alt dette får du svaret på allerede klokken 15:00.

Finalen spilles på Eldorado E-sportsenter midt i Oslo. Du kan også følge finalen på Twitch-kanalen til NRKs gaminghus LL35.

LES OGSÅ: AW3 favoritt til å ta sin tredje strake Rocket League-tittel i Telialigaen

– Skal ikke være kjepphøy

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

it Silverio «Deidara» Masi (Top)
sj Ole Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
sj Isak «Energy» Fjell (Mid)
sj Mathias «Tide» Kruse (ADC)
sj Omid «Touch» Rosander (Support)

Riddles support-spiller og Telialigaen-veteran Omid «Touch» Rosander var tidlig ute med å uttrykke sin sult på revansj. Nå er det kun ett lag som står i veien for at Rosander nok en gang skal kunne heve trofeet, denne gang for Riddle.

– Jeg er veldig gira på å løfte trofeet. Jeg har løftet det både på SpillExpo, i Lillehammer og på Ullevaal, men dette vil være en ny plass for meg. En seier hadde smakt utrolig godt etter en skuffende tredjeplass i fjor, sier han til Gamer.no.

Riddle hadde god støtte fra publikum under fjorårets sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Good Game

LES OGSÅ: Apeks Rebels annonserer nytt lag

I fjorårets høstsesong gikk Rosander og 00 Nation nemlig ut i sluttspillets semifinale, og med overgangen til Riddle før vårens sesong var favorittstempelet en selvfølgelighet. Det var derimot få som hadde trodd at det var Urban som skulle stå på motsatt side av Eldorado E-sportscene. Rosander selv virker derimot ikke like overrasket, og sier til Gamer.no at han ikke planlegger å være kjepphøy inn mot oppgjøret.

– Urban har absolutt fortjent en plass i finalen. De er ikke et lag man skal kimse av, så det kommer til å bli spennende. Hvorvidt de takler presset med å spille på scenen mot fire veteraner blir også spennende å se. Jeg skal ikke være kjepphøy og si at det blir en gratis seier, men jeg tror nok at oddsen er i vår favør.

Fra andredivisjon til Telialigaen-finale

På forhånd av sesongen var det få som hadde sett for seg at Urban skulle hevde seg i toppen av tabellen, men etter en rekke sterke resultater og seier mot Domino i sluttspillets semifinale endte de opp med å motbevise kritikerne. Lagets manager Ole-Henrik Pride Johannesen forteller Gamer.no at han er imponert over debutantene i laget.

Les også
Tre norske lag videre til nordisk finale

DISSE SPILLER FOR URBAN

Vis mer

ro Zidaru «Coatpustmain» Laurentiu-Dodel (Top)
lb Wissam «Potato» Meho (Jungle)
sj Victor «Xero» Kim-Long Hov (Mid)
sj Thomas «Skive» Osdal (ADC)
sj Martin «Coinflip» Auseng (Support)

Vi har hatt et ønske om å utvikle nye spillere, og har tatt med oss fire spillere som ikke er kjente i den norske scenen. Måten de nye spillerne har taklet utfordringer mot kjente og erfarne spillere har imponert oss. Målsetningen vår har hele tiden vært sluttspill, men vi så tidlig at vi kunne nå finalen.

LES OGSÅ: Tommy «Taiga» Le og OG vinner ESL One Stockholm

Spillerstallen som domineres av debutanter ble på forhånd av sesongen beskrevet av ekspertkommentator Eivind «Dacreq» Ommundsen som et lag som enten kom til å gjøre det veldig bra eller veldig dårlig. Så langt har Urban levd opp til første del av Ommundsens spådom, så gjenstår det å se om eventyret får en lykkelig slutt eller ei. Manager Johannessen er i det minste klar for å lese Riddle som en åpen bok.

– Vi har jo kommet inn i Telialigaen med nesten bare nykommere, og vi har klart å komme oss langt. Riddle har vært her lenge, og med flere titler føler de nok at de har mer å tape enn det vi har. Uansett - jeg har lest meg opp på ulike gåtebøker, så dette kommer nok til å gå fint, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden