Feature

Telialigaen - League of Legends

Vil Riddle cruise inn til et nytt seriemesterskap?

Vi har tatt en titt på styrkeforholdet mellom lagene i førstedivisjon, og spådd tabellen etter endt seriespill.

Hvem tar med seg pokalen hjem etter vårens eventyr?
Eivind von Døhlen/Good Game

Vårens League of Legends-lag i Telialigaen har gjennomgått store endringer fra høstens sesong- stjernespillere har signert med sine tidligere rivaler, nye talenter løftes fram og gamle travere har blitt hentet tilbake.

Seriestart er rett rundt hjørnet, og vi får snart svar på om de ulike lagoppstillingene svarer til våre forventinger. Kommer Riddle til å cruise inn til et nytt seriemesterskap nå som 00 Nation er ute av konkurransen? Kan Vanir overkomme sin forbannelse, og endelig ta seg til sluttspillet? Vil vi se ett av de nyopprykkede lagene overrumple forhåndsfavorittene?

Ingen av spørsmålene blir besvart i denne artikkelen, men vi har fått med oss ekspertkommentatorene Julian «DogSledder» Nash og Eivind «Dacreq» Ommundsen i tillegg til seriemesteren Noman «Nomi» Ahmad for å gi en pekepinn på styrkeforholdet mellom de ulike lagene i førstedivisjon.

Tradisjon tro kommer vi også med våre tabelltips ved endt seriespill. Hvem treffer best med sine spådommer? Hvordan tror du tabellen ser ut før sluttspillet?

LES OGSÅ: Store endringer i vårens League of Legends-lag i Telialigaen

Se sesongåpningen søndag klokken 20:00 på Twitch »

Favorittene (1. plass - 3. plass)

Riddle: – Har funnet oppskriften på suksess

it Silverio «Deidara» Masi (Top)
sj Ole Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
sj Ram Andre «Flufo» Fylkesnes (Mid)
sj Mathias «Tide» Kruse (ADC)
sj Omid «Touch» Rosander (Support)

Kan «Ploxy» sikre seg nok et seriemesterskap i vår?
Eivind von Døhlen/Good Game

Tross en ombygging av høstens vinnerlag ser Riddle sterke ut også i vår. Ved å plukke opp noen av Telialigaens beste spillere i sine respektive roller er det vanskelig å komme utenom et Riddle i toppen av tabellen.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– Riddle følger fremdeles det som har vært opppskriften for å vinne Telialigaen de siste årene: en god norsk Jungle-spiller, en solid norsk Bot Lane og en rutinert utenlands Top Lane-spiller. Alt annet enn en ny finale, og helst også en ny pokal vil være en skuffelse etter en slik før-sesong. Jeg gleder meg til å se mer av «Flufo», og jeg er spent på om «Deidara» vil leve opp til det skyhøye nivået «Kektz» leverte i forrige sesong.

Rich Gang: – Sikter seg inn på sluttspill

Les også
Slik blir League of Legends-slåssespillet

sj Andreas «Banderas» Barril (Top)
sj Sigurd «Elegansy» Agdal (Jungle)
se Shenghao «Air» He (Mid)
se Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
sj Thong «Thoug» Van (Support)

Et av høstens store lyspunkt var Rich Gang, som endte opp med å ryke ut av sluttspillet i det som skulle bli en uhyre jevn semifinale mot Riddle. Ved å beholde to stabile spillere, og samtidig ta inn svenske stjerner ser laget ut til å virkelig kunne etablere seg som et av vårens topplag.

Julian «DogSledder» Nash

– Nok en gang kommer Rich Gang seg sterkt ut av før-sesongen. Med sterke, kjente fjes i norsk sammenheng kommer de garantert til å nå sluttspill, og kjempe om selveste pokalen, sier han til Gamer.no.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– Rich Gang forsterker stallen med to svenske stjernespillere i «Air» og «Mirbs», og runder av laget med den lovende norske Jungle-spilleren «Elegansy». De har nok en gang siktet seg inn på sluttspill og kanskje også finale etter det hårfine tapet i semifinalen mot fjorårets vinnere Riddle. Denne gjengen har definitivt ambisjoner om både finale og muligens seriemesterskapet.

KAOS: – Finner de flyten går det virkelig bra

Kan «Eskii» gjenskape magien fra Celestial Gaming anno 2019 med gjengen i KAOS?
Eivind Von Døhlen/Good Game

sj Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
sj Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
sj Arne «Kejila» Osnes Devik (Mid)
sj Marcus «Certified Random» Elvelund (ADC)
sj Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Det er uunngåelig å ikke tenke på Celestial Gaming anno 2019 når KAOS disker opp en stall bestående av «KOOLBERG», «Sharp» og «Eskii». Utvilsomt en stall som kan nå høyt, og sluttspill burde være et minstekrav for et slikt lag.

Julian «DogSledder» Nash

– KAOS slår tilbake med en type lagoppstilling de har gjort det svært bra med før. Det kan være risikabelt å sette de såpass høyt på lista, men hvis de først finner flyten så kommer de virkelig til å gjøre det bra.

Noman «Nomi» Ahmad

– Et lag med «Sharp» klarer alltid å komme seg til sluttspillet, uansett hvor jevnt det er.

LES OGSÅ: – 777 er Norges beste lag, laget å slå, regjerende seriemestere

Utfordrerne (4. plass - 7. plass)

Domino: – Sterke og rutinerte spillere

Med «Denden» i spissen virker det som om Domino er klare for å revansjere høstens resultat.
Eivind von Døhlen/Good Game

sj Thomas «RIPPED» Hausbak (Top)
se Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
sj Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
sj Kris Andre «Kris» Abrahamsen (ADC)
sj Dennis «Denden» Bui (Support)

Etter en overraskende svak sesong i høst er det vanskelig å bedømme hvorvidt Domino har det som skal til for å virkelig kjempe for en plass i sluttspillet. På papiret har de absolutt noe der å gjøre, men hvorvidt det er overførbart til praksis gjenstår å se.

Julian «DogSledder» Nash

– Det føles på mange måter feil å plassere denne Domino-lagoppstillingen under sluttspillplass, og jeg ser ingen grunn til at de ikke skal motbevise meg. Sterke og rutinerte spillere som disse kan oppnå store ting denne sesongen.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– Dette laget burde kunne kjempe om en plass i sluttspillet, og det blir spennende å følge utviklingen til Domino etter en svak fjorårssesong.

Vanir: – «Boffen» må finne formen

Har «BlazingFire» noen triks på lur etter sitt opphold hos seriemesteren?
Eivind von Døhlen/Good Game

sj Morten «MortySporty» Carstens (Top)
sj Mathias «Yds» Ydstie (Jungle)
sj Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
sj Casper «Duzzskull» Wold (ADC)
sj Ali «BlazingFire» Sunbul (Support)

At Vanir har klart å bringe tilbake «Boffen» burde si noe om potensiale som ligger i laget - det bor mye i flere av spillerne, og Vanir bør ha en reell mulighet til å sikre seg en av plassene i sluttspillet.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– «Boffen» er tilbake i Telialigaen! Det gjenstår å se om de gamle er eldst, eller om det blir for tøft å komme tilbake etter et langt opphold fra høyeste nivå. Dette er en potensiell kandidat til sluttspillet dersom «Boffen» finner formen og fungerer bra med «Yds» og «BlazingFire».

Noman «Nomi» Ahmad

– Jeg frykter en klassisk Vanir-skjebne, hvor de akkurat ikke klarer å kvalifisere seg til sluttspillet.

Julian «DogSledder» Nash

– De har litt jobb foran seg for å virkelig konkurrere denne sesongen. Likevel - alle i lagoppstillingen har vært i denne situasjonen før, så de er nok klare for denne utfordringen.

Bifrost: – Kan ta opp kampen mot topplagene

de Kai «Ramox» Schmidt (Top)
de Cristoph «Deletus» Steib (Jungle)
sj Linus «Pybal» Kvien (Mid)
sj Endre «Slemdre» Luktvasslimo (ADC)
sj Mikael «Syhm» Richvoldsen (Support)

Med to hittil ukjente tyske spillere i Telialigaen-sammenheng er det vanskelig å bedømme hvor sterke Bifrost er fra start, og hvor sterke de kan bli utover sesongen. Med «Slemdre» og «Syhm» i Bot Lane bør Bifrost ha stabilitet nok til å ligge komfortabelt på midtre del av tabellen, og dersom ting virkelig stemmer i Bifrost-leiren kan de nok ta opp kampen mot topplagene.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– Jeg kjenner ikke godt nok til Top Lane- og Jungle-spillerne til å vite helt hvordan Bifrost kommer til å se ut, men den norske trioen i resterende roller er solide og rutinerte spillere i Telialigaen-sammenheng. Alt i alt en spennende stall som kan ta opp kampen mot topplagene.

Julian «DogSledder» Nash

– På overflaten ser Bifrost ut til å stille svakere enn høstens utgave, men jeg ser ingen grunn til å undervurdere de på det grunnlaget. Med konsekvent arbeid gjennom sesongen antar jeg at de forblir et topplag.

Bitfix: – Topplag kan gå på en smell

sj Magnus «Mazoh» Grønvik (Top)
ro Vladut «Asora» Barbulescu (Jungle)
sj Phi «phino» Nguyen (Mid)
sj Christian «Katten» Olsen (ADC)
se Andreas «punpun» Björnram (Support)

Bitfix var et positivt tilskudd til førstedivisjon i høstens sesong, og sikret seg videre spill på øverste nivå ved å plukke viktige poeng mot antatt sterkere lag. Det kan brått gjenta seg dersom topplag ikke er forberedt på å møte et Bitfix-lag som slåss med både nebb og klør.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– Det er vanskelig å vite hva en kan forvente av dette laget. Det blir interessant å se hvordan «phino» vil jobbe med sin nye Jungle-spiller, men om det går godt så skal man ikke se bort i fra at et av topplagene kan gå på en smell mot Bitfix.

LES OGSÅ: – 777 er fortsatt laget som burde vinne serien

Nedrykkskandidatene (8. plass - 10. plass)

Urban: – Kan gjøre det veldig bra eller veldig dårlig

ro Zidaru «Coatpustmain» Laurentiu-Dodel (Top)
lb Wissam «Potato» Meho (Jungle)
sj Victor «Xero» Kim-Long Hov (Mid)
sj Thomas «Skive» Osdal (ADC)
sj Martin «Coinflip» Auseng (Support)

Hver sesong har et lag som fungerer som en joker. Mye tilsier at Urban kan bli det laget, og for å lykkes må nok de internasjonale signeringene steppe opp og dra med seg resten av gjengen opp.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– Dette ser ut som et lag som enten kommer til å gjøre det veldig bra eller veldig dårlig. De er nok avhengige av at Top Lane- og Jungle-spillerne kan ta mye ansvar, eventuelt «Skive». Dog, med den rutinen spesielt «Coatpustmain» stiller med kan det bli en spennende sesong for Urban.

HyFerion5: – Vanskelig å spå

sj Gard Edvard «GM Edvard» Myhr (Top)
fr Osman «Keutur» Kisacik (Jungle)
sj Festim «Fest» Dervisi (Mid)
fr Nached «Sami» Sami (ADC)
sj Arthur «hazmat» Hauge (Support)

En helt ny stall for HyFerion5 gjør det vanskelig å spå hvorvidt de havner på øvre eller nedre del av tabellen. Hvordan samspillet og kommunikasjonen mellom den franske duoen og de tre norske spillerne utvikler seg gjennom sesongen kommer nok til å bli avgjørende for at laget skal lykkes.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– Dette er et lag som er vanskelig å spå. To franske spillere jeg ikke kjenner til, og to nye og spennende norske navn. Jeg gleder meg til å se de i aksjon, men jeg aner ikke hvilket nivå de vil ligge på. Seriespill blir noe helt annet enn Solo Queue, og jeg vet ikke hvor mye erfaring disse spillerne sitter på.

NTNUI: – Kan dukke opp noen problemer

sj Ivan Johannes «IvanJK» Kirkegaard (Top)
sj Ådne «Olunn» Anmarkrud (Jungle)
sj Vetle «Waffle Vendor» Pettersen (Mid)
sj Simen «Cashh» Sødeberg (ADC)
sj Cem «Misty Thoughts» Soyer (Support)

NTNUI har i likhet med HyFerion5 med seg endel relativt ukjente spillere, og det kan umulig være noe annet enn en fordel når motstanderlag skal forberede seg. Dog skal det sies at sesongen antakeligvis kommer til å by på noen tøffe kamper for NTNUI, men alt er mulig.

Eivind «Dacreq» Ommundsen

– «Olunn» og «Misty Thoughts» har mange sett fra før, men resten er nok ukjente spillere for de fleste. Det kan se ut som om det kan dukke opp noen problemer med tanke på hvor allsidige spillerne er. Dersom de får fatt i helter de er komfortable på så er det absolutt en helnorsk stall det kan bli gøy å følge med på. Tiden får vise om det blir mest fokus på League of Legends eller studiekarrieren fremover.

LES OGSÅ: – Kun Riot og NLC tjener på nedleggelse av Telialigaen

Tabelltipset

Plassering«DogSledder»«Dacreq»«Nomi»BrageGjennomsnitt
1. plassRiddleRiddleRiddleRiddleRiddle
2. plassRich GangRich GangRich GangRich GangRich Gang
3. plassKAOSKAOSDominoKAOSKAOS
4. plassBifrostDominoKAOSDominoDomino
5. plassDominoVanirVanirVanirVanir
6. plassVanirBifrostHyFerion5BifrostBifrost
7. plassNTNUIBitfixBitfixBitfixBitfix
8. plassBitfixUrbanBifrostHyFerion5HyFerion5
9. plassHyFerion5HyFerion5UrbanUrbanUrban
10. plassUrbanNTNUINTNUINTNUINTNUI

Siste fra forsiden