Feature

Telialigaen - Counter-Strike

– 777 er fortsatt laget som burde vinne serien

Stjernesigneringen gjør 777 nok en gang til klare favoritter før Telialigaen i Counter-Strike.

777 er nok en gang store favoritter.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

18:00 Vanir - 00 Prospects
18:00 Oilers - Metizport
18:00 Bitfix - Foxed
18:00 Midgard - 777

20:00 Wizard - Apeks Rebels

Alle kampene spilles mandag 31. januar.

Terminliste »

En ny sesong av Telialigaen i Counter-Strike er like rundt hjørnet og mye har skjedd i de ulike leirene siden 777 endelig kunne løfte sitt første Telialigaen-trofe.

Kun Apeks Rebels har beholdt de samme fem spillere fra forrige sesong. Vi har tatt en titt på hva som har rørt seg blant Norges ti beste lag i denne vinterpausen.

Se åpningskampen mellom Wizard og Apeks Rebels direkte på vår Twitch-kanal mandag fra klokken 19:45 »

LES OGSÅ: Landslagspiller Birger Meling investerer i Telialigaen-vinnere

Spår kanon-år for norsk Counter-Strike

Leon Andor «Landor» Karlsen spår et kanonbra år.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– 2022 tror jeg blir et kanonbra år for norsk Counter-Strike. Det blir flere og flere organisasjoner og mange virker til å satse skikkelig når det kommer til Counter-Strike-lagene sine, spår Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen.

Karlsen mener 777 er klare favoritter foran sesongen, og tror Apeks Rebels og 00 Prospects vil melde seg på i kampen mot de regjerende seriemesterne.

– 777 er fortsatt laget som burde vinne serien per nå, men noen av de andre lagene kan yppe seg og vise at det ikke blir en dans på roser for de regjerende mesterne. Apeks Rebels og 00 Prospects er hete kandidater til å ta seg til sluttspillet også blir det igjen spennende å se hvilke lag som faktisk presterer når det gjelder. Oilers så jeg på som veldig klare sluttspillkandidater i høst, men det ville seg ikke, forteller Karlsen.

Telialigaen-kommentatoren håper på en ny spennende sesong og tror flere lag kan sette sitt preg på vårens sesong.

– Forhåpentligvis får vi en jevnspilt og underholdende sesong, med kamp om både sluttspillplass og det å unngå nedrykk. Mange spennende lag som fort kan overraske og virkelig sette sitt preg på ligaen. Ønsker alle deltakere masse lykke til, husk å knive så mange som mulig om jeg har dere på Fantasy-laget mitt, avslutter Karlsen.

777: Stjernesigneringer

Jonatan «Ruyter» Ruyter og 777 har rustet enda mer opp.
Eivind Von Døhlen/Good Game
Les også
Apeks inviterer Metizport til treningsleir

no Mikael «mikki» Gaup
no Jonatan «Ruyter» Ruyter
no Haris «H4RR3» Hadzic
no Kristian «akEz» Kornbakk
no Sander «Grus» Iversen

no Snorre «fletch» Granerud (trener)
no Sondre «fibb0» Gjerde (analytiker)

Selv om 777 endelig sikret seg sitt første seriemesterskap satser klubben også kraftig internasjonalt. Laget fikk en stor oppsving i diverse større turneringer like etter sommerferien, men klarte ikke følge opp de gode resultatene utover høsten.

Da Haris «H4RR3» Hadzic opprinnelig ble hentet like etter vårsesongen var dette med en visjon om å hente hjem Telialigaen-tittelen og komme seg opp og frem internasjonalt. Før det hele skulle avgjøres på Eldorado i høst annonserte Hadzic selv at han var ferdig i klubben etter endt sluttspill.

Dermed var det svært overraskende da Hadzic igjen ble presentert som 777 spiller sammen med Sander «Grus» Iversen. Inn i trenerteamet tar også Sondre «fibb0» Gjerde plass som analytiker. 777 har dermed rustet opp kraftig for å forsvare tittelen som regjerende seriemester og er enda større favoritter denne våren.

00 Prospects: To iskrigere inn

Jesper «Jimbo» Kamsrud har byttet ut Oilers-drakten med 00 Prospects.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Viktor «vHw» Wadman
se Olle «spooke» Grundström
td Nica «adeX» Adelin

no Dennis «Rytter» Rytter (trener)
se Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

00 Prospects motbeviste de fleste eksperter i høst da laget slo Apeks Rebels i Telialigaen-sluttspillet. Det ble til slutt for tøft mot 777 i finalen og talentlaget til 00 Nation har gjort store endringer i spillerstallen for å revansjere finaletapet.

Etter at Oilers-prosjektet var ved veis ende ble Jesper «Jimbo» Kamsrud og Eskil «LaX» Bjørnsen raskt snappet opp av 00 Prospects. Inn er også det rumenske talentet Nica «adeX» Adelin hentet, men er dette nok for å ta opp kampen mot de regjerende seriemesterne?

Apeks Rebels: Nytt år, samme rebeller

Apeks Rebels har holdt sammen over vinteren.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Steffen «Sly» Amundsen
no Ådne «Sense» Storås Fredriksen
no Preben «Trax» Martinsen
no Even «Holand» Holand
no Tobias «shyyne» Sæther

dk Torbjørn «mithR» Nyborg

De ble et skuffende sluttspill i høst for Apeks Rebels som på forhånd var favoritter mot 00 Prospect. Men tross tap i sin første sesong sammen er hele stammen også den samme i vår.

Morten «zEVES» Vollan trener ikke laget lenger og er erstattet av danske Torbjørn «mithR» Nyborg. Klubben satser på talentlaget, og dette fører til større forventinger for en klubb som de siste årene har tatt det som finnes er av Telialigaen-titler i Counter-Strike. En sesong der talentlaget til Apeks ikke tar seg til finalen og nærmer seg 777 vil være alt annet enn godkjent.

Foxed: Tilbake til tegnebrettet

Trym «trymJ» Joakimsen har fått i oppgave å samle nytt lag for Foxed.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Trym «trymJ» Joakimsen
no André «scared» Carrillo Simonsen
no Mathias «Mathio» Nornes
no Markus «Markow» Otterstad
no Tobias «berzerk» Bertelsen

no Adrian «QZAN» Olsen

Foxed hadde lite å stille opp med mot 777 da de endelig tok seg til sluttspillet i Telialigaen og nå har Trym «trymJ» Joakimsen igjen fått i oppgave å bygge opp laget på nytt.

Hele laget er byttet ut og kjenninger André «scared» Carrillo Simonsen og Mathias «Mathio» Nornes er tilbake hos revene. Markus «Markow» Otterstad og Tobias «berzerk» Bertelsen har fått gode skussmål de siste sesongene og skal være med å løfte laget inn i nok et sluttspill. Alt annet enn en plassering utenfor topp fire etter endte seriespill må kunne sies å være skuffende for en klubb med Foxeds ambisjoner.

Oilers: – Fokuset er å berge plassen i 1. divisjon

Skal Telialigaen-kongen Ole «Marcelious» Langan skytes Oilers til suksess?
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Haakon «Radifaction» Tholo
no Erik Hansen «Truth» Dyrnes
no Jørgen «Cromen» Robertsen
no Jon Erik «ztk» Øygarden
no Ole «Marcelious» Langan

Etter en begredelig høst ble samtlige spillere løst fra kontrakten etter 2021. Likevel er forventningene store når klubben i forkant av sesongen signerer et stjernelag.

Spillerne har uttalt at laget ikke har tid til å trene mye, og at fokuset vil være å beholde plassen i Telialigaens toppdivisjon. Men med en lagoppstilling av dette kaliberet vil en plass utenfor topp fire være alt annet enn skuffende.

Med blant annet Telialigaen-kongen Ole «Marcelious» Langan og Jørgen «Cromen» Robertsen som har spilt på høyt internasjonalt nivå er muligheten stor for å snu den vonde trenden fra høstens sesong.

LES OGSÅ: – Kun Riot og NLC tjener på nedleggelse av Telialigaen

Midgard: Mer rutine

Martin «Hellzerk» Solbakken drar muligens en lillebror som et ess i ermet.
Martin Leigland/TV 2 Esport

no Anders «DKOP» Eide Rasmussen
no Kristian «KORN» Hokland
no Martin «Hellzerk» Solbakken
no Jostein «Slegga» Mikkelborg
no Adam «paintarn» Fjellum

Midgard har funnet en måte å få inn enda mer rutine i laget. Tobias «berzerk» Bertelsen er blitt erstattet av tidligere Telialigaen-vinner Adam «paintarn» Fjellum.

Klubben har uttalt selv på Twitter at det er mulig de låner en eller annen lillebror og sikter nok trolig til Martin «Hellzerk» Solbakkens lillebror og Dignitas spiller Håkon «hallzerk» Fjærli som trådte inn for laget i løpet av forrige sesong.

Midgard utfordret noen av topplagene forrige sesong og sikter nok på å overraske denne sesongen.

Wizard: Sluttspillkandidater

Genesis «envi» Crisostomo Reyes er hentet til Wizard.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Daniel «Zykes» Jensen
no Genesis «envi» Crisostomo Reyes
sj Simen «sido» Rem
se Jovan «aybeN» Mucibabic
se Alex «PALM1» Palm

Daniel «Zykes» Jensen er igjen tilbake i Wizard og har fått i oppgave å lede et lag i Telialigaen-sammenheng. Jensen har hentet to spennende norske og to erfarne svenske spillere til Hogwartz.

Forrige sesong var Wizard nærmere nedrykk enn sluttspill, men med en lagoppstilling av dette kaliberet bør laget absolutt sikte høyere.

Vanir: Ukjent debutant

no Christopher «Bekk1» Bekken
no William «kyt» Hestenes
no Martin «hyp3» Lyngås
sj Bernard «BernieH» Håhjemsvik
sj Tobias «Zypno» Lillestøl

Vanir har tatt steget ut av League of Legends-boblen og er klar for å hevde seg i Counter-Strike i Telialigaen. Christopher «Bekk1» Bekken, William «kyt» Hestenes og Martin «hyp3» Lyngås har alle noe erfaringer fra tidligere.

Likevel er det et stort spørsmålstegn på nivået til laget før deres første sesong. Det blir trolig en kamp for tilværelsen for klubben som har vokst stort det siste året.

Metizport: Rotete høst

Kim Fredrik «Winther» Winther er den eneste som gjenstår fra kaossesongen til Metizport.
Martin Leigland/TV 2 Esport

no Kim Fredrik «Winther» Winther
no Jørgen «bINA0» Vik
no Emil «kaas» Kaasa
no Oliver «m3r0» Olsen
no Joakim «JOKKUM» Tuene

no Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes (trener)

En strålende sesongstart i fjor ble etterhvert overskygget av to spillere som ble utestengt av ligaen. Klubben ble trukket tre poeng, men tross poengtrekket berget laget seg til kvalik og etterhvert også en plass blant Norgeseliten til våren.

Store endringer er gjort etter høstens kaossesong og bare Kim Fredrik «Winther» Winther gjenstår i laget. Men et lag av dette kaliberet bør satse på en bedre og mer ryddig sesong.

Bitfix: Tilbake

Løsner det virkelig for Sander «Spredd» Hjortland og Bitfix?
Martin Leigland/TV 2 Esport

no Sander «Spredd» Hjortland
no Nikolai «Woody» Skoglund
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Stinius «gazi» Sandvig
se Simon «yxngstxr» Boije

no Philip «Philip» Løseth

Bitfix er endelig tilbake i det det gjeve selskap. Anført av Philip «Philip» Løseth som er blitt satt til å samle et slagkraftig lag for våren. Løseth har samlet sammen et kjent og spennende lag.

Erfaringen til Løseth blir nok svært viktig for Bitfix-laget som nok må regne med å være nærmere nedrykk enn sluttspill på nåværende tidspunkt.

Siste fra forsiden