Telialigaen - Counter-Strike

777 og 00 Prospects videre til finalen av sluttspillet

777 har brutt tapsrekken i semifinalene med seier over Foxed, og 00 Prospects er siste hinder i ferden på trofeet.

Finalen mellom de to beste lagene i Norge spilles på scenen hos Eldorado Esport fra 19:30.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Sluttspillet i Counter-Strike er i gang for fullt, og med semifinalene ferdigspilt er det duket for finale i Telialigaen. I første semifinale røk Foxed mot forhåndsfavorittene 777 etter 16-1 på første kart og 16-11 på kart nummer to. Den andre semifinalen utspilte seg mellom Apeks Rebels og 00 Prospects, og ble hakket jevnere enn den første. Første kart gikk 16-11 i favør Apeks Rebels før 00 Prospects slo tilbake på kart nummer to med en 16-2 på motstandernes kartvalg. Siste kart ble Overpass, og det var 00-show helt frem til slutt.

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET
12:00 - 777 2-0 Foxed
15:00 - Apeks 1-2 00
19:30 - Finale

Begge semifinalene er ferdigspilt, men finalen vil sendes direkte på TV 2 Play fra 19:30.

Se alle kampene på TV 2 Play »

LES OGSÅ: Tror 777 stopper seiersrekken til Apeks

– Publikum ga oss mye energi

DISSE SPILTE FOR 777

sj Mikael «mikki» Gaup
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter
sj Haris «H4RR3» Hadzic
sj Kristian «akEz» Kornbakk
sj Ole «Marcelious» Langan

sj Snorre «fletch» Granerud (trener)

777 startet sluttspillet akkurat som forventet, og dominerte Foxed på første kartet Vertigo. Jonatan «Ruyter» Ruyter er ikke svært overrasket over resultatet.

– Vi forventet at de skulle velge Vertigo, så vi valgte å starte på den aggressive siden for å for å kunne plukke ut enkeltspillere, og gjøre de ukomfortable. Slagplanen vår fungerte mer eller mindre perfekt, og med en god forståelse for hvordan Foxed spiller ble det ikke mye problematisk.

Nuke, valgt av 777, ble kart nummer to i oppgjøret. Kartet ble hakket jevnere enn forventet, men etter mye frem og tilbake tidlig fikk 777 til slutt kontroll på kampen. Ruyter mener Foxed virka bedre forberedt på Nuke.

Les også
777 klar for sluttspillet i europeisk storturnering onsdag kveld
Jonatan «Ruyter» Ruyter og 777 er videre til sin første finale i Telialigaen Counter-Strike
Martin Leigland/TV 2 E-sport

– Det ble litt mye frem og tilbake i starten av Nuke hovedsakelig fordi de overrasket oss med aggressive trekk. De hadde nok fått ristet av seg litt av nervene etter første kart, og våget å ta mer sjanser. Både på Vertigo og mot slutten av Nuke så merket vi på at publikum håpet på 777 seier, og det ga oss mye ekstra energi som hjalp oss til å dra det i land.

I etterkant av kampen mot Foxed fikk Ruyter spørsmål om hans spådom til den andre semifinalen.

– Apeks Rebels er naturligvis favoritter, men jeg blir ikke overraska om 00 Prospects tar seieren etter en jevn kamp. Personlig håper jeg vi møter 00 Prospects i finalen, men uansett hvem det blir skal vi ha fokus på målet om å vinne sluttspillet.

LES OGSÅ: – Vi har vært på treningsleir i ti dager for å fikse feil

DISSE SPILTE FOR 00 PROSPECTS

sj Simen «sido» Rem
sj André «scared» Carrillo Simonsen
sj Viktor «vHw» Wadman
se Tim «spuffy» Thunberg
se Olle «spooke» Grundström

sj Dennis «Rytter» Rytter (trener)
se Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

– Vi spilte med selvsikkerhet

00 Prospects, tidligere kjent som Nordavind Talent, ble spådd til å ryke mot Apeks Rebels av fire av fem eksperter. Den svorske miksen motbeviste alle odds, og til tross for tap på eget kartvalg vant de serien 2-1. André «scared» Carrillo Simonsen mener det skulle vært en 2-0.

– På det første kartet hadde vi god kontroll i starten, men surret det litt bort i løpet av kampen. Etter tapet på første kart pratet vi sammen, og alle ble enige om å spille med full selvsikkerhet, selv om vi skulle inn på Apeks sitt kartvalg. Slagplanen funket nokså greit, og det var ikke ett sekund vi ikke følte vi hadde kontroll i løpet av de to siste kartene.

André «scared» Carrillo Simonsen forventer seier mot 777
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Ikke lenge før sluttspillet endret 00 Prospects på rollene i laget, og Simonsen hadde store sko å fylle i forkant av semifinalen. Om han kan fortsette å fylle dem i finalen mot 777 gjenstår å se.

– Jeg tok over som IGL kort tid før sluttspillet, det var vanskelig å bli vant til en ny rolle, og det tok tid før jeg følte meg komfortabel. Heldigvis har ting funket bra, og vi har hatt store fremskritt på kort tid. Det at vi har endret litt på ting den siste tiden skal ikke være noe unnskyldning, og i finalen mot 777 er kun seier godt nok.

Siste fra forsiden