Telialigaen - Counter-Strike

Tror 777 stopper seiersrekken til Apeks

Ekspertene har spådd utfallet av sluttspillet i Telialigaen i Counter-Strike.

Nå skal Telialigaen avgjøres.

Denne helgen skal Norges beste Counter-Strike-lag endelig kåres. Skal 777 endelig bevise seg som Norges beste lag? Kan et helt nytt Apeks-lag fortsette den vanvittige seiersrekken i Telialigaen-sammeheng? Eller er det tid for en real skalp fra Nordavind Talent eller Foxed?

Storfavoritten 777 har gjennom seriespillet røsket med seg alt som er av poeng. Ni seire på ni kamper og 27 poeng var fasit i det poengene skulle telles opp forrige mandag. Dermed møtes Apeks Rebels og Nordavind Talent i den andre semifinalen.

Hvem stiller sterkest når Norgeseliten nok en gang skal gjøre opp om pokalen og tittelene seriemester høsten 2021? Vi har sammen med ekspertene Leon Andor «Landor» Karlsen og Anders «aNdz» Kjær vurdert styrkeforholdene før semifinalen og en eventuell finale.

Nederst vil Karlsen og Kjær komme med sin fullstendige spådom, sammen med redaksjonssjef for e-sport Mathias Hynne, skribent Oliver Olsen og undertegnede.

Hvem tror du stikker av med Telialigaen-tittelen denne helgen?

Følg sluttspillet i Telialigaen på Eldorado lørdag fra klokken 11:45 direkte TV 2 Play »

Storfavoritten på revejakt

DISSE SPILLER FOR 777:

Vis mer

sj Mikael «mikki» Gaup
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter
sj Haris «H4RR3» Hadzic
sj Kristian «akEz» Kornbakk
sj Ole «Marcelious» Langan

sj Snorre «fletch» Granerud (trener)

DISSE SPILLER FOR FOXED:

Vis mer

sj Sondre «fibb0» Gjerde
sj Michael «miko» Rørvik Akslen
no Martin «Nasty» Garvik
no Genesis «envi» Crisostomo Reyes
se Albin «Akamy» Isaksson

sj Trym «trymJ» Joakimsen (trener)

Som vinner av det innledende seriespillet kunne 777 velge sin semifinalemotstander. Valget falt på Foxed og skal dermed skyte i gang sluttspillet mot revene. Kjær mener storfavoritten skal komme seg gjennom første hinder greit.

– Det er ingen tvil om at 777 er storfavoritter i denne kampen. Selv om Foxed har hatt en solid sesong, er de nok et nummer for lite for et dominant 777. Håpet til Foxed er at enkeltspillerne har dagen og at 777 kjenner på presset av å være storfavoritt. 777 vinner nok denne semifinalen 2-0, spår Kjær.

Likevel er det ikke fullt så komfortabelt innad i 777-leiren. Allerede før sluttspillet annonserer klubben at de er kommet til enighet med lagets store stjerne Haris «H4RR3» Hadzic, om at han forlater klubben etter endt sluttspill. Dette tror Kjær kan gjør utslag lørdag.

– Jeg tror det kan gå begge veier. Det er tydelig at ting ikke har fungert og at de trenger en endring når det som ble lansert som en gigant inn i laget snur i døra så fort. Det vil jo si at kjemien neppe er på topp. På den andre siden tror jeg de kan samle seg bak tanken om å avslutte på best mulig måte. «H4RR3» har aldri vunnet Telialigaen, så tipper han er topp motivert uansett.

LES OGSÅ: Tre norske lag videre til nordisk finale

Les også
AW3 er Norges beste Rocket League-lag

– Vidåpen semifinale

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND TALENT:

Vis mer

sj Simen «sido» Rem
sj André «scared» Carrillo Simonsen
sj Viktor «vHw» Wadman
se Tim «spuffy» Thunberg
se Olle «spooke» Grundström

dk Dennis «Rytter» Rytter (trener)
se Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

Dermed møtes de to talentlagene Nordavind Talent og Apeks Rebels i lørdagens andre semifinale. Karlsen holder et lite knepp på rebellene basert på utviklingen til lagene siden forrige møte.

DISSE SPILLER FOR APEKS REBELS:

Vis mer

no Steffen «Sly» Amundsen
no Ådne «Sense» Storås Fredriksen
no Preben «Trax» Martinsen
no Even «Holand» Holand
no Tobias «shyyne» Sæther

no Morten «zEVES» Vollan (trener)

– Semifinalen mellom Nordavind Talent og Apeks Rebels blir på papiret jevnere enn sin semifinale-bror. I grunnspillet endte det 2-1 til Nordavind Talent, men det ble utrolig jevnt og siste kart gikk til overtid før Nordavind Talent klorte til seg seieren. Personlig tror jeg at Apeks Rebels stiller sterkest per nå da de har fått lenger tid på seg med trenerne og så vet jeg at de har kjørt knallhardt på med treningsleir før sluttspillet. Jeg er usikker på hvor mye Nordavind Talent har fått forberedt seg til sluttspillet, men har de det kan det her gå begge veier, spår Karlsen.

Karlsen mener dette blir en vidåpen semifinale og trekker frem to spillere som bør stå frem for sine lag i denne kampen.

– Vidåpen semifinale sånn sett og man skal gjøre seg fortjent til å møte det som mest trolig blir 777 i finalen. Nøkkelspillere for lagene vil være «Sly» for Apeks Rebels og «spooke» for Nordavind Talent. Har disse to en god dag får vi en vanvittig underholdende kamp tror jeg, avslutter Karlsen.

LES OGSÅ: Midgard berget plassen - Metizport til nedrykkskvalik

777 mot Apeks Rebels i Finalen

Leon Andor «Landor» Karlsen og Anders «aNdz» Kjær kommenterer sitt første sluttspill sammen denne helgen.
Martin Leigland/TV 2 Esport

Begge ekspertene mener dermed er 777 og Apeks Rebels som skal gjøre opp om høstens seriemesterskap. På tross av sin noe partiske kobling tror Kjær at Telialigaen-rekken til klubben hans ryker i hans drømmefinale.

– Jeg tror Apeks Rebels blir for sterke for Nordavind i deres semifinale, så da ender vi opp med det som er min drømmefinale, altså 777 mot Apeks Rebels. Det er et 777 som er storfavoritter, og basert på grunnspillet så skal de være det beste laget. Jeg tror vi får en fantastisk finale, som vil gå til tre kart hvor lagene er jevngode. Jeg satser selvfølgelig personlig på at Apeks Rebels tar det, men 777 er nok favoritt til å vinne også hos meg, avslutter Kjær, som for øvrig er sportslig leder i Apeks.

Olsen på sin side tror Apeks Rebels kan gi 777 kamp til døren.

– Jeg spår en ganske så overbevisende 2-0-seier for 777 over Foxed, uten mye problemer. Apeks Rebels mot Nordavind Talent blir hakket jevnere, men med de forberedelsene Apeks Rebels har fått inn burde de ha en fordel i oppgjøret. Finalen mellom 777 og Apeks Rebels kan fort bli den jevneste på flere år, og jeg spår en 2-1-seier til 777 etter tre jevne kart, avslutter Olsen.

Mathias Hynne tenker motsatt av de andre, og begrunner det på følgende måte.

– Jeg har spådd mot Nordavind hele sesongen, og de har motbevist meg gang på gang. Derfor tror jeg at de klarer å komme seg til finalen mot 777. Foxed levner jeg dessverre ingen store muligheter, og 777 skal nok greit ta seg forbi både Foxed og Nordavind i finalen. Håpet er at en av lagene skal klare å ta ett kart fra 777, slik at vi får spenning servert i det minste. Dette ligagullet står det skrevet 777 på. Presset ligger på dem, de har alt å tape, forklarer Hynne.

Plassering«Landor»«aNdz»MathiasOliverKristian
1. plass777777 777 777777
2. plassApeks RebelsApeks Rebels Nordavind TalentApeks RebelsApeks Rebels
3./4. plassFoxedFoxedFoxed FoxedFoxed
3./4. plassNordavind TalentNordavind TalentApeks RebelsNordavind TalentNordavind Talent

Siste fra forsiden