Telialigaen - Counter-Strike

Midgard berget plassen - Metizport til nedrykkskvalik

Tabellen er klar etter en nervepirrende avslutning.

Tobias «berzerk» Bertelsen og Midgard berget plassen i siste serierunde.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

SLIK ENDTE SISTE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vikings 2 - 1 Wizard
VOID 1 - 2 NVD Talent
Metizport 0 - 2 Apeks Rebels
777 2 - 0 Foxed
Midgard 2 - 1 Oilers

Terminliste »

Mandag kveld ble det bekreftet at Void og Vikings rykker direkte ned til andredivisjon, mens Metizport skal ut i nedrykkskvalik mot enten FACT eller Highscore neste uke. Allerede forrige uke ble de fire sluttspillagene satt, men siste serierunde av Telialigaen Counter-Strike hadde fremdeles mye spenning å by på. Midgard har hatt kniven på strupen gjennom hele sesongen, men klarte å berge plassen takket være opprør i de to siste serierundene.

LES OGSÅ: Nedrykksmareritt i siste runde av Telialigaen

Tobias «berzerk» Bertelsen i Midgard mener sesongen har vært en berg-og-dal-bane, men at håpet aldri forsvant.

– Vi var veldig spente på starten av sesongen med store forhåpninger. Vi fikk en dårlig start og en stor knekk etter flere tap på rad, men så ble vi mer avslappet, derfra kunne det bare gå en vei, og det var oppover.

Se kampen i opptak på TV 2 Play »

Slik ser tabellen ut etter ferdigspilt seriespill.
Telialigaen.no

– Motivasjonen er på topp

DISSE SPILTE FOR MIDGARD

sj Anders «DKOP» Eide Rasmussen
sj Kristian «KORN» Hokland
sj Håkon «hallzerk» Fjærli
sj Jostein «Slegga» Mikkelborg
sj Tobias «berzerk» Bertelsen

Like før forrige serierunde lå Midgard på bunn av tabellen med tre poeng, og seier i de to siste kampene ble nødvendig for å overleve i øverste divisjon. I begge kampene kom Midgard inn mot forhåndsfavoritter, og hadde alt å spille for mot både Wizard og Oilers. Begge kampene gikk til tre kart, og begge endte med Midgard seier. Tobias «berzerk» Bertelsen mener spesielt kampen mot Oilers aldri ble ordentlig spennende.

– Etter seier på Overpass som første kart, som ble det jevneste i serien, følte vi oss nokså komfortable. Andre kart, Inferno, gikk helt motsatt vei, og vi kom oss aldri helt inn i kampen, men vi visste vi fortsatt hadde gode sjanser på å ta seieren på Vertigo. Vi fikk en god start og følte vi hadde god kontroll hele veien, fikk mye rom å spille på og utnyttet det. Så der var det nok en god blanding mellom dårlig flyt fra Oilers og god gli fra oss.

Tobias «berzerk» Bertelsen har en usikker fremtid, men henger ikke med hodet av den grunn.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Kampen som skulle avgjøre skjebnen til Midgard endte altså på Vertigo, et kart begge lag har valgt å unngå gjennom store deler av sesongen. Bertelsen mener kartvalget var en stor risiko Midgard trengte å ta.

– Vi visste de har unngått Vertigo hele sesongen, samme som oss. Så vi tok en real sjanse med å la kartet gå gjennom og satset rett og slett på at de skulle fjerne det til sist. Det ble da ikke utfallet, og vi måtte rett og slett bare ta Vertigo på sparket, der hjalp det så klart å ha med oss «hallzerk» som har spilt mye Vertigo på et høyt nivå.

Les også
Tror 777 stopper seiersrekken til Apeks

LES OGSÅ: Midgard seiret etter overtid - kaos i nedre del av tabellen

Til tross for en sikret plass i førstedivisjon til neste sesong er fremdeles fremtiden til Midgard og Bertelsen usikker.

– Planen videre er har vi ikke tenkt så mye på, vi har ikke pratet om det enda så tiden vil vise. Men for meg selv kan jeg si at mine to første sesonger i divisjonen ikke har gått som jeg håpet på, verken individuelt eller lagmessig. Etter de to siste serierundene er motivasjonen på topp, og jeg føler ting har snudd. Jeg har fått masse erfaring, og føler meg mer selvsikker enn hva jeg gjorde i starten. Målet mitt nå blir å ta igjen «hallzerk», og bli Nord-Norges beste AWP-spiller, avslutter Bertelsen.

Siste fra forsiden