Telialigaen - Counter-Strike

Midgard seiret etter overtid - kaos i nedre del av tabellen

Etter åttende serierunde er fire lag sikret sluttspill, mens fem lag kan rykke ned.

Team Midgard har stort sett vært fredfulle gjennom sesongen, nå skaper de problemer for samtlige lag.
Adrian Bredesen/TV 2 E-sport

Åttende serierunde av Telialigaen Counter-Strike ble en god runde for forhåndsfavorittene, da alle sluttspillkandidatene sikret plassen i sluttspillet. Med én runde igjen av ordinær sesong kan altså 777 allerede begynne å pønske på hvem de skal velge å møte i første semifinale på sluttspillet 20. november. Men selv om fire lag er klare for sluttspill har et flertall av lag alt å spille for i siste og avgjørende runde. Midgard sin seier i hovedkampen mot Wizard fører til at de nedre plassene på tabellen kan stokkes totalt om på.

LES OGSÅ: Norske «rain» er med i verdens største Counter-Strike-turnering

SLIK ENDTE ÅTTENDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vikings 0 - 2 Foxed
VOID 0 - 2 Apeks Rebels
Metizport 1 - 2 777
Oilers 0 - 2 NVD Talent Midgard 2 - 1 Wizard

Terminliste »

Sander «REAPER» Aadal i Wizard henger ikke med hodet til tross for et surt tap mot Midgard.

– Det er selvfølgelig surt å tape, men vi er alle kjempefornøyde med det vi har fått til så langt i sesongen. Vi viser at vi kan gjøre god skade på server, og vi klarer å holde det tempoet som er i førstedivisjon, det skal vi også fortsette med.

Se kampen i opptak på TV 2 Play »

Slik ser tabellen ut etter åttende runde.
Telialigaen.no

– Vi taper på småfeil her og der

DISSE SPILTE FOR WIZARD

Anders «w4r» Gjerstad
Markus «Markow» Otterstad
Carl «fancy» Bruland Andreas «hyvz» Brenn
Sander «REAPER» Aadal

Hovedkampen mellom Midgard og Wizard ble avgjort i overtid på tredje kart, godt over tre timer etter kampstart. Lagkaptein for Wizard, Sander «REAPER» Aadal, er likevel fornøyd med resultatet.

– Det er selvfølgelig surt å tape, men vi syntes at vi spilte greit på de to siste kartene. Det kunne selvfølgelig vært utbedringer. Det var egentlig ikke for mye nerver før kampen, vi visste alle at Midgard er et sterkt lag og spiller bra taktisk og er sterke mekaniske. Så jeg er fornøyd med resultatet selv om det ble tap.

Sander «REAPER» Aadal er fornøyd med høstsesongen, og gjør seg allerede klar for våren.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

Wizard viste et sterkt pågangsmot gjennom hele kampen, Aadal mener dette skyldes den gode lagmoralen.

– I Kampene vi spiller så er vi alle fokusert på å vinne. Det handler alltid om a ha en liten gnist å spille på, og aldri gi opp. En kamp er aldri avgjort før det står 16 poeng på tavla. Vi prøver å styrke hverandre opp og spille så bra vi klarer uansett hvordan ting går. Forberedelser vi har gjort før kamp er viktig, men så handler det også om å spille kampen så godt som mulig selv om ting kommer uforventet. Da handler det kun om å spille så optimalt som mulig.

Les også
Vant toppoppgjøret: – Lite motstand

Til tross for tap mot Midgard er Wizard det eneste laget uten sluttspillplass som er sikret en plass i førstedivisjon til neste sesong. Tiden frem til vårsesongen vil Wizard utnytte fult ut.

– Vi er alle kjempefornøyde med det vi har fått til så langt i sesongen. Vi viser at vi kan gjøre god skade på server, og vi klarer å holde det tempoet som er i førstedivisjon. Så vi er veldig fornøyde med den plasseringen vi har fått, og har vist mange at det er her vi skal være. Videre for oss så blir det fokus på trening og å spille videre i andre ligaer. Og så skal vi gjøre oss klare for nye vårsesong når den tid kommer, avslutter Aadal.

LES OGSÅ: – Ingen av oss i Midgard har mistet håpet

«hallzerk» tilbake i Telialigaen

DISSE SPILTE FOR MIDGARD

Anders «DKOP» Eide Rasmussen
Kristian «KORN» Hokland
Martin «Hellzerk» Solbakken
Håkon «hallzerk» Fjærli
Tobias «berzerk» Bertelsen

Midgard hadde alt å spille for i rundens hovedkamp, og grunnet uforutsette omstendigheter ble det behov for en innbytter, da var tidligere seierherre i Telialigaen, Håkon «hallzerk» Fjærli, førstevalg. Tobias «berzerk» Bertelsen mener kritikken rettet mot laget for å ha hentet inn en proffspiller er ufortjent.

– Når situasjonen ble som den ble, og vi ikke hadde annet valg enn å finne innbytter for «Slegga» som var utenbys uten tilgang på PC, ble vi nødt til å skaffe en innbytter på kort varsel. Denne gangen ble det «hallzerk», og folk får bare prate så mye de vil, men vi vet ingen ville takket nei til å han som innbytter selv. Det er enda uvisst om han kommer til å spille neste runde, eller om «Slegga» er tilbake i tide.

Bertelsen forteller videre om hvorfor han mener det til syvende og sist var Midgard som dro det lengste strået mot Midgard.

Tobias «berzerk» Bertelsen kunne puste lettet ut etter en tung kamp mot Wizard.
Martin Leigland/TV 2 E-sport

– Vi holdt fokus under hele kampen og det står bare på marginer til slutt når vi kommer inn i overtid på siste kartet. Vi har mer rutine enn Wizard, noe som reddet oss inn mot slutten. Det er alltid gøy å spill kamp, spesielt når man kjenner at ting er på spill. Når vi når matchpoint føler jeg vi bare blir alt for passive og ikke tør å gjøre noen feil, dette kunne straffet oss, men vi tok seieren til slutt og det er det viktigste.

LES OGSÅ: Nordmann videre i tidenes største Counter-Strike-turnering

Midgard får sjansen til å holde seg i divisjonen i neste runde, men laget som har holdt samme kjerne over flere sesonger i Telialigaen har nå en uvisst fremtid.

– Planen inn mot neste kamp er bare og fortsette og spille vårt spill, hente inn resterende krefter og kjøre på. Vi har enda ikke pratet noe om hva som skjer etter sesongen, så det får vi nesten bare ta som det kommer, avslutter Bertelsen.

Siste fra forsiden