PGL Major - Stockholm

Nordmann videre i tidenes største Counter-Strike turnering

Håvard «rain» Nygaard og FaZe gikk ubeseiret gjennom Challenger-stadiet i PGL Major Stockholm 2021. Lørdag begynner kampen om premiepotten på 16 millioner kroner.

Håvard «rain» Nygaard og FaZe har fått god start i tidenes største Counter-Strike turnering.
PGL eSports

Etter mer enn to år uten en major for Counter-Strike: Global Offensive er både LAN og publikum endelig ønsket velkommen tilbake i PGL Major Stockholm 2021. Den største turneringen så langt i Counter-Strikes historie er i gang for fullt med sitt første stadium, Challengers-stadiet. Totalt 16 lag kjemper denne uken om å bli blant topp åtte, og kvalifisere seg til Legends-stadiet hvor de åtte beste lagene fra hele verden allerede venter. Videre i majoren skal det kjempes om hele 16 millioner kroner.

LES OGSÅ: Den neste Counter-Strike-majoren arrangeres i Stockholm

Det første laget videre fra Challengers-stadiet

Det europeiske topplaget, FaZe, var blant favorittene til å kvalifisere seg til første stadiet av Majoren, men gjennom kvalifiseringen tidligere i oktober skulle det vise seg å bli mye vanskeligere enn forventet. FaZe ble ett av de aller siste europeiske lagene til å kvalifisere seg for selve majoren, men har så langt vist seg mer enn verdige. Gjennom Challengers-stadiet denne uken kjemper 16 lag mot hverandre, får man tre seiere er man videre, får man tre tap er man ute. I et format som setter lag med lik poengsum opp mot hverandre er det ingen som kan føle seg trygge, men allerede dag to av stadiet klarte Håvard «rain» Nygaard og FaZe å sikre sin plass videre, uten å tape et eneste kart.

Nygaard og FaZe går gjennom Challengers-stadiet som det eneste ubeseirede laget.
Adela Sznajder/DreamHack

Som det første laget videre fra Challengers-stadiet vil Nygaard og FaZe få noen ekstra fridager til å forberede seg til årets viktigste gruppespill. Legends-stadiet starter allerede lørdag formiddag, og FaZe vil være tilbake i aksjon i kampen mot topp åtte, og å endelig få spille på en scene foran et publikum igjen. Vinneren av den første majoren på over to år vil ikke bare skrive Counter-Strike historie, men også stikke av med åtte millioner kroner i premiepenger, den største premiepotten en Counter-Strike turnering noensinne har hatt.

LES OGSÅ: Nå starter verdens største Counter-Strike-turnering

Siste fra forsiden