Counter-Strike - Major

Den neste Counter-Strike-majoren arrangeres i Stockholm

PGL, som kun har stått for én tidligere major i Counter-Strike: Global Offensive, skal nå prøve seg som arrangører igjen.

PGL Major Stockholm 2021 er satt til å gå av stabelen 23. oktober, og konkluderes 7. november.
PGL eSports
Slik så det ut sist gang PGL arrangerte major i 2017
PGL eSports

PGL Stockholm Major 2021 blir den første majoren som arrangeres på litt over to år dersom alt går etter planen. Tidligere i 2020 har både ESL og Valve hatt planer for å gjennomføre to forskjellige turneringer, men har i ettertid sett seg nødt til å avlyse begge arrangementene grunnet covid-19. Turneringen blir både den første i Sverige siden 2014, og den første i Stockholm noen sinne.

LES OGSÅ: ESL Rio Major utsettes til november - Valve dobler premiepotten

Etter Valve så seg nødt til å utsette ESL Rio tidlig i 2020, og senere avlyse den fullstendig, ligger det hele to millioner dollar i premiepotten for den nesten majoren, uavhengig av hvor eller hvem som arrangerer i samarbeid med Valve. Ettersom det fremdeles er uklart når og til hvilken grad det vil passe seg med LAN-arrangementer igjen, har Valve valgt å holde fast i kvalifiseringsmetoden de brukte i forkant av ESL Rio.

LES OGSÅ: Dignitas og «Hallzerk» ett steg nærmere ESL Rio Major

Hvordan kvalifisere seg?

Den første majoren på to år avholdes med hele 17 millioner kroner i premiepotten
PGL eSports

I følge Valve selv har de bestemt at det beste inntil videre er å fortsette å fortsette som tidligere med online RMR-turneringer, hvor lag kan samle opp poeng basert på plasseringer, og deretter få en plass videre til den to uker langer majoren. Valve sier også at de ønsker å avholde minst en offline RMR-turnering før selve majoren.

Siste fra forsiden