Telialigaen - League of Legends

– Kun Riot og NLC tjener på nedleggelse av Telialigaen

League of Legends-profiler retter kritikk mot Riot Games.

Håkon «KOOLBERG» Solberg er frustrert over Riots håndtering av frittstående ligaspill i League of Legends.
Sindre Stien/Good Game

For kort siden ble det kjent at League of Legends mest sannsynlig forsvinner fra Telialigaen etter 2022. Flere norske League of Legends-profiler har ytret seg i sosiale medier, og det er ingen tvil om at nyheten har skapt engasjement.

Telialigaen-veteran og KAOS-kaptein Håkon «KOOLBERG» Solberg har uttrykt frustrasjon på Twitter, hvor han etterspør at Riot tenker seg om to ganger før lisensieringen for ligaspill i League of Legends ryker for frittstående arrangører. Til Gamer.no beskriver Solberg Riots valg som en farlig vei å gå.

– Riot velger en farlig vei ved å franchise ut ligaene sine, og sperre ute frittstående ligaer. NLC har ikke vært en enorm suksess, og historisk sett har TES og Telia Masters vært dårligere organisert enn Telialigaen. Det hadde vært interessant å høre begrunnelsen til Riot på denne avgjørelsen.

LES OGSÅ: League of Legends forsvinner trolig fra Telialigaen etter 2022

Forstår avgjørelsen til Telialigaen

Stein Wilmann er daglig leder i 00 Nation.
Sindre Stien/Nordavind AS

00 Nation, tidligere kjent som Nordavind, trakk seg også ut av League of Legends etter høstsesongen. Dette vakte oppsikt, da klubben er den med mest suksess i Telialigaen League of Legends. Daglig leder i klubben, Stein Wilmann sier til Gamer.no at det er flere grunner til dette, men at Riot er hovedårsaken.

– Vi trakk oss ut av League of Legends grunnet manglende avkastning på tilstedeværelse i økosystemet under franchise-ligaene. Videre ble vi ikke veldig imponert over behandlingen Telialigaen, Riddle og vi fikk under vårsesongen i fjor, forteller Wilmann før han legger til.

– Det er alt i alt en sammenstilling av manglende kontinuitet under franchise-ligaene gjennom året i form av organisert konkurranse. I tillegg så har vi fått dårlig avkastning på vår investering som følge av denne manglende aktiviteten, men kort oppsummert er dårlige muligheter til å jobbe med lag over tid i forhold til antall aktiviteter, og deretter dalende interesse fra kommersielle partnere.

Wilmann mener det er synd at ikke Telialigaen får fortsette, men han klandrer ikke ligaen.

– Alt i alt er det synd at League of Legends avvikles fra Telialigaen, men jeg forstår godt avgjørelsen om alternativet er å følge modellen Riot har lagt opp til for «community tournaments» som Telialigaen er klassifisert som, avslutter Wilmann.

Blir tvunget over til den europeiske scenen

Ettersom rettighetene for å drive ligaspill er solgt til en internasjonal aktør, kan norske organisasjoner tvinges over i et europeisk økosystem. Solberg frykter at det ikke nødvendigvis er noe norske spillere tjener på.

– Skillet mellom Norge og Nord-Europa forsvinner, og jeg tror det er kun Riot og NLC som tjener på nedleggelse av Telialigaen. Denne endringen er ikke for norske spillere sitt beste.

Les også
– Han kommer til å dominere
Håkon «KOOLBERG» Solberg tror vi får se færre helnorske satsinger i et europeisk økosystem.
Sindre Stien/Good Game

En overgang fra en nasjonal liga til et internasjonalt økosystem betyr samtidig at norske organisasjoner trekkes mer mot internasjonale satsinger, ettersom det ikke stilles krav til antall norske spillere i stallen. Det kan bety bedre lag, men det kan også bety at norske organisasjoner vil slite med å skaffe seg lokale sponsorer og investorer.

– Det endrer definitivt hva slags sponsorer og investorer som ser mot League of Legends-scenen. De mister muligheten til å sponse en norsk satsing, selv om organisasjonene i seg selv fortsatt er norske. Telialigaen er e-sportens svar på Eliteserien, Obosligaen, etc. Det forsvinner i 2023, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden