Telialigaen - League of Legends

League of Legends forsvinner trolig fra Telialigaen etter 2022

Riot har strammet inn retningslinjene.

De to kommende sluttspillene kan ble de siste for League of Legends i Telialigaen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Onsdag annonserte Telialigaen på sine hjemmesider at 2022 kan bli det siste året League of Legends er en del av ligaen. Spillet har vært en del av ligasystemene på Gamer.no helt siden starten, og har etter hvert blitt en prestisjetung og tradisjonell del av det vi nå kjenner som Telialigaen.

Bakgrunnen for det hele er at Riot strammet inn retningslinjene for arrangører av konkurranser i League of Legends i 2021. I utgangspunktet påvirket dette League of Legends i 2021 også, da sluttspillet ble avlyst.

Arrangør av Telialigaen, Good Game, gikk i dialog med Riot og fikk ordnet en lisens for å drive Telialigaen som i dag ut 2022.

LES OGSÅ: Påmeldingen til Telialigaen våren 2022 er åpen

Solgte rettigheter

Telialigaen sier at samarbeidet og avtalen de fikk til med Riot var god, og at det ser ut som at det har blitt forhandlet frem en bedre avtale enn andre ligaer klarte å få til.

Riot har solgt rettighetene til å drive ligaspill til en annen aktør. Grunnet dette mener Telialigaen at det er usannsynlig at det er mulig å drive ligaen videre etter lisensens utløp 31. desember 2022.

Administrerende direktør i Good Game, Erling Rostvåg.
Good Game AS

Arrangøren selv sier i pressemeldingen at de planlegger 2023 uten League of Legends i Telialigaen, men ønsker å tilby en konkurransearena for spillerne. Turneringsplattformen på Gamer.no vil derfor fortsatt kunne tilby frittstående å arrangere turneringer der.

Administrerende direktør i Good Game sier til Gamer.no at de håper å kunne tilby noe godt til miljøet videre.

– Veldig synd at vi ikke kan fortsette å tilby et ligaformat til de over 1000 spillerne i League of Legends. Men vi kommer til å fortsette med tilbud til miljøet, men vi må finne alternative måter å løse det på. For 2022 så fortsetter ligaen som den alltid har gjort, forteller Rostvåg.

Vi gjør oppmerksom på at Telialigaen driftes av Good Game AS som også eier Gamer.no.

Siste fra forsiden