Telialigaen 2021 - League of Legends

Telialigaen avlyser League of Legends-sluttspillet

To av lagene kunne ikke spille på grunn av et brudd på regelverk fra Riot Games.

Bilde fra Telialigaen-sluttspillet høsten 2019.
Petter Elstad/Telialigaen

I en pressemelding forteller Telialigaen natt til lørdag at de ser seg nødt til å avlyse sluttspillet i League of Legends. Dermed blir det ikke kåret en vinner i League of Legends for vårsesongen 2021.

Ligaen poengterer at de planleggere en ny sesong av med League of Legends i overensstemmelse med Riots regelverk til høsten.

Regelbrudd

Avlysningen skyldes at to av lagene i sluttspillet ikke overholdt et offisielt regelverk signert Riot Games. Telialiga-arrangør Good Game og lagene skal ha blitt gjort oppmerksomme på regelbruddet for et par uker siden. Det er ikke kjent hvilke av lagene dette gjelder, men de fire sluttspillagene var Nordavind, Riddle, Rich Gang og Bifrost.

Nordavind ble seriemestre i League of Legends høsten 2020.
Sindre Stien/Good Game

Regelverket heter European Community Competition Guidelines. Et av punktene i regelverket slår fast at ingen proffesjonelle League of Legends-spillere som deltar i regionale ligaer eller offisielle lokale ligaer kan delta i andre turneringer uten å ha klarert dette med Riot Games. Det er denne regelen som skal ha blitt brutt, der to av lagene har spilt med spillere både i Telialigaen og i andre ligaer.

– Både lagene og Good Game var ukjent med disse reglene fram til vi ble gjort oppmerksomme på dem, mot slutten av vårens sesong. Av de fire lagene som skulle delta i sluttspillet, ble to av dem forhindret fra å fullføre sesongen. Et tredje lag har trukket seg i solidaritet med disse lagene, står det i pressemeldingen.

– Vi er avhengig av et godt forhold til Riot

Ifølge pressemeldingen kan det virke som om Telialigaen ikke fant noen annen løsning enn å overholde reglene, og at de med dette grepet sikrer at det fortsatt eksisterer en League of Legends-liga fremover i tid.

– Good Game beklager situasjonen på det sterkeste, men håper på forståelse for at vi havnet i en svært vanskelig situasjon, og at vi er avhengig av et godt forhold til lisensutsteder for å kunne drive liga. Good Game vil gå i dialog med og kompensere lagene for å sikre at færrest mulig blir skadelidende som en følge av denne situasjonen, står det om situasjonen.

Telialigaen skal likevel ha sluttspill i de andre grenene: Counter-Strike: GO, Rocket League, Playerunknown's Battlegrounds og Hearthstone.

Gamer.no kommer tilbake med mer.

Vi gjør oppmerksom på at både Gamer.no og Telialigaen eies av Good Game AS.

Siste fra forsiden