Oilers - Counter-Strike

Oilers signerer stjernelag: – Fokuset er å berge plassen i 1. divisjon

Klubben signerer flere tidligere seriemestere før vårsesongen i Telialigaen.

Haakon «Radifaction» Tholo blir nok en gang aktiv spiller.
Sindre Stien/Good Game

Oilers annonserte fredag at de lanserer sitt nye Counter-Strike-lag for den kommende sesongen, etter at de fristilte alle spillerne etter den begredelige høstsesongen. I pressemeldingen forteller Oilers om flere endringer innad i klubben. Pensjonerte Haakon «Radifaction» Tholo trer tilbake som aktiv spiller, og tar samtidig en større rolle i klubben som helhet, både for Oilers som klubb og satsingen Einherjar. I pressemeldingen står det følgende.

– Haakon er en løsningsorientert og svært oppegående ung mann, og sammen har vi nå landet på en modell som kan fungere som en mellomløsning. Haakon får hovedansvar for Oilers sitt CS:GO-lag i 1. divisjon i Telialigaen kommende sesong. Han har hatt ansvar for å sette ny lagoppstilling, med mål om å beholde plassen i 1.divisjon.

Daglig leder i Oilers, Hilde Gunn Ørland fortsetter med å utdype litt om planen for Tholo videre i klubben.

– Det er klart at vi har behov for kompetansen og erfaringen som Haakon besitter. Vi er alltid på jakt etter mennesker med rette verdier, holdninger og kunnskap, og det tok ikke lang tid før Haakon hadde tilegnet seg vår tilnærming til å bygge e-sport i regionen vår.

LES OGSÅ: Påmeldingen til Telialigaen er åpen

– Counter-Strike har fortsatt en plass i hjertet mitt

DISSE SPILLER FOR OILERS

sj Haakon «Radifaction» Tholo
sj Erik Hansen «Truth» Dyrnes
sj Jørgen «Cromen» Robertsen
sj Jon Erik «ztk» Øygarden
sj Ole «Marcelious» Langan

Til Gamer.no forteller Tholo om hans egen rolle i klubben.

– Jeg kommer til å jobbe med veldig mye forskjellig innad i både Oilers og Einherjar. I Einherjar har jeg ansvar for oppfølging rundt de ulike Counter-Strike-avdelingene i området, samtidig som jeg brukes som en rådgiver rundt det meste innen e-sport, forteller Tholo før han legger til.

Haakon «Radifaction» Tholo (med trofeet) og Erik Hansen «truth» Dyrnes (til venstre) tar på seg Oilers-drakt.
Sindre Stien/Good Game

– I Oilers skal jeg være et naturlig bindeledd mellom spiller og klubb. Det blir oppfølging rundt de ulike spilltitlene, litt administrativt arbeid og ikke minst sørge for at Oilers har et Counter-Strike-lag i fremtiden som kan kalle seg selv Norgesmestere.

– Counter-Strike har fortsatt en plass i hjertet mitt, selv om jeg har tatt et par steg tilbake. Samtidig er det også alfa-omega at vi er samlet som en god kompisgjeng der alle har god kjennskap til hverandre fra før av. Vi er her for å ha det gøy, samtidig har vi som mål å flekke tenner på server, sier Tholo.

Lagoppstillingen re-introduserer mange tidligere seriemestere og spillere som har lagt opp.

– Det som er utrolig viktig er at alle i laget har spilt med hverandre før. Vi kjenner hverandre godt og alle i laget har på et eller annet tidspunkt vært fulltidsspillere. Vi har rutinerte spiller med mye erfaring, men det som er absolutt aller viktigst, er at vi skal sørge for god stemning i hver kamp. For å komme tilbake i matchform blir det nok noen ekstra kamper og litt egentrening.

Les også
Nordavind bytter navn til 00 Nation

LES OGSÅ: 777 forsterker laget med stjernespiller

Men hva med trening da?

Ole «Marcelious» Langan går fra 777 til Oilers.
Adrian Bredesen/TV 2 E-sport

I kjølvannet av annonseringen så kommer sikkert mange til å spørre seg om laget kommer til å trene, i likhet med andre «superlag» tidligere sesonger.

– Det en ærlig sak at det blir minimalt med trening i ordinært seriespill. «Ztk» har tennistrening tre ganger i uken samtidig som folk har ordinær jobb utenom. Kommer vi til sluttspillet, skal vi alt i vår makt for å vinne hver eneste kamp.

Oilers selv sier at målet for laget er å berge plassen i Telialigaen. Tholo sier at de må spille litt før de vet hvordan det går.

– Vi ser an formen etter ett par kamper. Er vi suverene på server og klarer å nå sluttspillet, blir det en bootcamp der alt annet enn pokalen blir en ren skuffelse, forteller Tholo før han legger til.

– Det er ingen langsiktige planer for denne lagoppstillingen dessverre. Vi har primærfokuset vårt på å sikre Oilers en plass i 1. divisjon neste sesong. Potensialet for å nå langt er der, så gjenstår det å se hvordan kampene går.

Klubben har i midlertid et mål og ønske om hvordan Counter-Strike-satsingen deres skal se ut etter vårsesongen.

– Hovedfokuset til Oilers er å få på plass et lag der brorparten er fra Stavanger-området, om det blir mulig gjenstår å se. Vi håper på å utvikle enkelte talenter innad i Einherjar-systemet som videre kan ta steget i Norgestoppen.

LES OGSÅ: Thomas Alsgaard blir sportslig leder for Apeks

Siste fra forsiden