Telialigaen - Metizport

To Metizport-spillere utestengt fra Telialigaen

1. divisjonslaget ble også trukket tre poeng.

Illustrasjonsbilde.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Like før helgen ble det kjent at to Metizport-spillere er utestengt fra videre spill i Telialigaen. I en uttalelse fra Telialigaen forklarer arrangøren at de to det gjelder manglende innlevering av demofiler, noe som kreves etter spilt kamp i Telialigaen.

Telialigaen anklager én av spillerne for å ha forfalsket demofilene, avgitt falske og villedende forklaringer, og diktet opp historier om hvorfor demoene ikke var der i første omgang. Spilleren skal også ha sendt inn demoer fra feil kamp, og redigert en utgave som tilhørte en annen spiller.

Den andre spilleren er dømt da han i følge Telialigaen skal ha bistått arbeidet med å forsøke å forfalske. Dette har visstnok fremstått i flere ledd av etterforskningen. En av spillerne har blitt utestengt i ett år, mens den andre fikk to år.

I uttalelsen står det:

– Normal reaksjon for manglende demo i en kamp er å gi poengtrekk til det aktuelle laget, tilsvarende det antall poeng de fikk i kampen. Når domsutvalget i tillegg velger å gi personlige reaksjoner til to spillere, er det fordi disse har forsøkt å forfalske demofiler for å unngå poengstraffen.

LES OGSÅ: Vil det endelig bli et troneskifte i norsk Counter-Strike?

Lei seg

Metizport publiserte lørdag en pressemelding som forklarer deres side av saken, og beskriver dette som «den mest kontroversielle situasjonen i miljøet på tre år.»

Klubben sier at de er knust siden de er enige i den ene spillerens straff, samtidig som de er uenige i den andre.

– Rundt situasjonen til den ene spilleren har vi bestemt oss for å terminere vår kontrakt med han med umiddelbar effekt. Avgjørelsen rundt termineringen kommer først og fremst på grunnlag av svikt på obligatoriske rutiner, i tillegg til flere brudd i kontrakten mellom klubb og spiller. Han assosieres dermed fra i dag ikke med klubben eller navnet Metizport, heter det i pressemeldingen.

For den andre spilleren som fikk mildere straff er derimot klubben veldig uenig med straffen.

– Domsutvalget har også valgt å utestenge en av våre spillere i ett år, på grunnlag av mistanker om medvirkning til regelbrudd. Denne konklusjonen har vakt mange reaksjoner i miljøet, og vi synes også at grunnlaget for denne avgjørelsen er for dårlig til at denne dommen kan stå på rettferdig vis. Vi kan derfor informere om at vi kommer til å anke på denne konklusjonen fra domsavgjørelsen, da vi ikke har fått fremlagt noe bevis om medvirkning.

Klubben forklarer i pressemeldingen at de har skaffet ny femtemann til laget. Klubben sier de vurderer å anke saken angående den andre spilleren, og har lånt inn en midlertidig erstatter for han.

Siste fra forsiden