Telialigaen - Counter-Strike

– 777 er Norges beste lag, laget å slå, regjerende seriemestere

Mandag starter en ny sesong med Telialigaen Counter-Strike. Vi har forsøkt å spå tabellen.

Vårsesongen i Telialigaen starter for fullt mandag kveld.
Eivind von Døhlen/Good Game

Etter en lang og mørk vinter er norsk Counter-Strike og Telialigaen endelig tilbake. På mandag får et splitter nytt Wizard æren av å starte ballet mot det eneste laget som har holdt på samme femmer gjennom spiller-pausen, nemlig Apeks Rebels. Ukens hovedkamp ser du gratis på Twitch mandag fra klokken 19:45.

Forrige sesong fikk Telialigaen endelig en ny seierherre i 777 etter at Apeks, som har vært på pokalsamling de siste tre årene, valgte å renovere sin norske lagoppstilling med en talentsatsing. Denne sesongen er forventningene til rebellene i Apeks høyere enn før, men det er ikke kun ett lag 777 kan få motstand av til våren.

Vi har sammen med ekspertkommentator Leon Andor «Landor» Karlsen sett på styrkeforholdet mellom sluttspillkandidatene, middelhavsfarerne og nykommerne.

Til slutt kommer også Karlsen med sitt tabelltips ved endt seriespill. Det gjør også redaksjonssjef for e-sport, Mathias Hynne og skribent for Gamer, Kristian Fjeld.

Hva er din spådom?

LES OGSÅ: – 777 er fortsatt laget som burde vinne serien

Se sesongåpningen fra mandag klokken 20:00 på Twitch »

Favorittene (1. plass - 3. plass)

777: – Utvilsomt laget å slå

Jonatan «Ruyter» Ruyter sikter seg inn mot nok et vellykket sluttspill.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Mikael «mikki» Gaup
no Jonatan «Ruyter» Ruyter
no Haris «H4RR3» Hadzic
no Kristian «akEz» Kornbakk
no Sander «Grus» Iversen

no Snorre «fletch» Granerud (trener)
no Sondre «fibb0» Gjerde (analytiker)

Det sterkeste helnorske laget Counter-Strike har sett på mange år fikk sin første Telialigaen-pokal etter å gå plettfritt gjennom forrige sesong. Laget har gjort få endringer, men det skal ikke legges skjul på at deres nyeste signering «Grus» har mer enn nok pokaler i skapet til å sørge for at 777 beholder favorittstempelet også inn mot vårsesongen. Leon Andor «Landor» Karlsen spår en enkel sesong for favorittene.

Les også
– Vi var på fra første sekund

– Norges beste lag, laget å slå, regjerende seriemestere. Trenger de noe mer introduksjon? Kan fort være at de bruker Telialigaen til å øve inn kart de vanligvis ikke spiller, men de skal likevel være gode nok til å slå alle. Spennende av året er jo «Grus» inn og «mikki» over til AWP-rollen, men det lille jeg har sett av dem etter endringene lover allerede mer enn godt nok for Telialigaen.

Apeks Rebels: – Gjør mye riktig

Tobias «shyyne» Sæther går inn mot våren med samme lagkamerater, men høyere forventninger.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Steffen «Sly» Amundsen
no Ådne «Sense» Storås Fredriksen
no Preben «Trax» Martinsen
no Even «Holand» Holand
no Tobias «shyyne» Sæther

dk Torbjørn «mithR» Nyborg (trener)

Apeks Rebels kom til liv i midten av 2021, og har siden oppstarten holdt på samme femmer, men inn mot våren har talentsatsingen fått en ny trener. «mithR» fyller skoene til «zEVES» etter rebellene røk ut i semifinalen av forrige sluttspill. Karlsen spår laget til å nå nye høyder i 2022.

– Etter et litt skuffende sluttspill for Rebellene er det godt å se at det er minimalt med endringer til ny sesong. Skal være gode nok til å nå sluttspill denne gangen også og kommer også forhåpentligvis til å få muligheten til å hevde seg i internasjonale turneringer også. Apeks gjør mye riktig innad i klubben og jo lengre tid rebellene får sammen jo sterkere blir de, tror jeg.

00 Prospects: – En saftig femmer

Jesper «Jimbo» Kamsrud har byttet drakt etter en trøblete sesong, men er tilbake for fult i 00 Prospects.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Viktor «vHw» Wadman
se Olle «spooke» Grundström
td Nica «adeX» Adelin

no Dennis «Rytter» Rytter (trener)
se Samuel «Zyppe» Martinsson (trener)

00 Prospects har gjort store endringer i stallen siden vi sist så dem i fjorårets finale av Telialigaen. Med tre nye spillere, noen velkjente navn i miljøet, og ett spenningsmoment, spår Karlsen at laget vil kjempe blant toppen denne våren.

– Høstens andreplass gjør endringer og stiller nok en gang med en saftig femmer som skal gjøre mye skade i vårens førstedivisjon. Fire spillere som allerede har levert på det øverste nivået i Norge pluss en spennende og ukjent femte i «adeX» fra Romania. Ferdighetsnivået burde det ikke være noe å si på i denne femmeren, så er det eventuelt på ting som kommunikasjonen det skal svikte om dette laget ikke skal ta seg til sluttspill.

LES OGSÅ: Landslagspiller Birger Meling investerer i Telialigaen-vinnere

Utfordrerne (4. plass - 5. plass)

Foxed: – Fin blanding av spillere

Trym «trymJ» Joakimsen har gått fra trener-rollen tilbake som spiller i Foxed.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Trym «trymJ» Joakimsen
no André «scared» Carrillo Simonsen
no Mathias «Mathio» Nornes
no Markus «Markow» Otterstad
no Tobias «berzerk» Bertelsen

no Adrian «QZAN» Olsen

Revene tok seg til sluttspil forrige sesong, men har kun beholdt ett medlem i klubben til seriestart. Karlsen spår Foxed en lys fremtid, men nekter ikke for at det er flere bananskall å skli på i veien mot sluttspill.

– Veldig tilhenger av laget Foxed stiller med i år og jeg er lei av å få kommentarer fra «trymJ» hver gang jeg undervurderer lagene hans så nå setter jeg de til å nå sluttspillet igjen, så får jeg heller bli skuffa om de ikke greier det. Fin blanding av erfaring og ungt talent, må bare sørge for å slå antatt dårligere motstand så skal fort sluttspillet kunne nås.

Oilers: – For en femmer.

Ole «Marcelious» Langan har syv Telialigaen seiere bak seg, vil han skaffe sin åttende pokal til våren?
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Haakon «Radifaction» Tholo
no Jørgen «Cromen» Robertsen
no Jon Erik «ztk» Øygarden
no Ole «Marcelious» Langan
Femtemann er ikke bekreftet

Oilers har totalrenovert laget sitt, og stiller i skrivende stund med fire spillere som har vært i toppen av Norgeseliten i flere år, men en mangel på trening kan være det som frarøver dem en plass på sluttspillet, spår Karlsen.

– HERRE FRED for et lag. «Vi skal berge plassen» sier de og henter noen av de største navnene vi har hatt i Norge de siste årene. Sett lignende lag gått på trynet før riktignok på grunn av mangel på treninger og jeg frykter at det blir det som blir grunnen til at Oilers ikke når sluttspillet. Jeg er bare ekstremt takknemlig for at jeg slipper å møte den miksen der, for hvis de begynner å løpe rundt som de vil og bare plaffe ned motstandere kommer det til å ende stygt om man ikke straffer dem for den type spill. Jeg hadde knekt i hvert fall.

LES OGSÅ: – Kun Riot og NLC tjener på nedleggelse av Telialigaen

Middelhavsfarerne (6. plass - 8. plass)

Wizard: – Darkhorse mot sluttspill

Genesis «envi» Crisostomo Reyes er tilbake i Wizard etter en sesong med sluttspill i Foxed.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Daniel «Zykes» Jensen
no Genesis «envi» Crisostomo Reyes
sj Simen «sido» Rem
se Jovan «aybeN» Mucibabic
se Alex «PALM1» Palm

Den svorske miksen til Wizard inneholder samtlige spillere med sluttspill-erfaring, men spørsmålstegnet settes ved hvorvidt de fem vil klaffe i ett og samme lag. Med tre spillere kjent for å skinne med AWP spår Karlsen at trollmennene vil kunne overraske mange, men hvorvidt sluttspill er realistisk gjenstår å se.

– Årets Wizard er svaret på spørsmålet «hvor mange AWP-ere kan vi klemme inn i et lag og fortsatt vinne mange kamper?». For dette laget kommer til å vinne kamper. De har rutine, dyktige spillere og nok krutt til å kunne hamle opp med de beste på en god dag. Fort en «dark horse» til å kunne krige om sluttspillplass.

Metizport: – Noen veldig spennende navn

Kim Fredrik «Winther» Winther går inn mot sin andre sesong i øverste divisjon.
Martin Leigland/TV 2 Esport

no Kim Fredrik «Winther» Winther
no Jørgen «bINA0» Vik
no Emil «kaas» Kaasa
no Oliver «m3r0» Olsen
no Joakim «JOKKUM» Tuene

no Martin Zinedine «Neon» Karlengen Magnes (trener)

Etter en kaotisk høst har Metizport samlet inn fire nye spillere mot våren, noen med mye tidligere erfaring fra øverste divisjon, og noen med hakket mindre. Karlsen spår et lag med potensiale for å overraske mange, men frykter problemer mot mer rutinerte lag.

– Metizport fortsetter i det gode selskap og har med seg noen veldig spennende navn på lista. Fort et lag som kan overraske mange og godt mulig at de ender høyere enn det jeg spår her i artikkelen. Veldig spent på å se «kaas» i aksjon igjen, definitivt en spiller jeg har savnet i første divisjon de siste sesongene. Spennende lag, men tror de vil slite mot lagene med mer rutine.

Midgard: – Sterke på papiret

Vil Martin «Hellzerk» Solbakken og Midgard berge plassen i førstedivisjon nok en gang?
Martin Leigland/TV 2 Esport

no Anders «DKOP» Eide Rasmussen
no Kristian «KORN» Hokland
no Martin «Hellzerk» Solbakken
no Jostein «Slegga» Mikkelborg
no Adam «paintarn» Fjellum

Midgard er tilbake med samme kjerne som de siste årene, men også i år stilles det spørsmålstegn til hvorvidt rutinen vil være nok til å kjempe blant toppen. Mangel på trening og tilrettelegging av tid til spillet er hva Karlsen spår vil straffe laget.

– Gamlehjemmet henger fortsatt med og har på en eller annen snodig måte klart å trekke opp alderen enda mer med å hente tilbake en gammel ringrev i «paintarn». På papiret skal dette egentlig være et lag som skal kunne krige helt i toppen og kunne kjempe om en sluttspillplass, men problemet til Midgard de siste sesongene har vært alt som foregår rundt spillet. Har de rett og slett tiden på sin side denne våren kan de komme mye høyere enn der jeg spår dem, men jeg tror dessverre at de havner nærmere nedrykk enn sluttspill denne gangen.

LES OGSÅ: To Metizport-spillere utestengt fra Telialigaen

Nedrykkskandidatene (9. plass - 10. plass)

Bitfix: – Mistet to av sine beste spillere

Sander «Spredd» Hjortland har fått ny drakt, men om det er oppskriften på suksess gjenstår å se.
Martin Leigland/TV 2 Esport

no Sander «Spredd» Hjortland
no Nikolai «Woody» Skoglund
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Stinius «gazi» Sandvig
se Simon «yxngstxr» Boije

no Philip «Philip» Løseth

Etter nesten to år i andredivisjon er Bitfix endelig tilbake blant Norges beste, men etter tre spillerbytter over vinteren gjenstår det å se om laget vil berge plassen. Karlsen spår et kortvarig opphold i det gode selskap for klubben.

– En av mine favorittklubber i norsk e-sport er tilbake i det gjeveste sjiktet, men jeg tror dessverre det blir et kortvarig opphold i 1. divisjon denne gangen også for Bitfix. Mistet to av sine potensielt beste spillere i «thomassen» og «JOKKUM» før sesongstart her også, så det spørs om de gjenværende er gode nok til å beholde plassen i første divisjon. Absolutt ikke en dårlig femmer, men etter å ha målt de opp mot de andre lagene i ligaen er det vanskelig å plassere de veldig mye høyere.

Vanir: – Får trolig et tøft år

Ekspertkommentator, Leon Andor «Landor» Karlsen, spår en trøblete sesong i vente for Vanir.
Eivind Von Døhlen/Good Game

no Christopher «Bekk1» Bekken
no William «kyt» Hestenes
no Martin «hyp3» Lyngås
sj Bernard «BernieH» Håhjemsvik
sj Tobias «Zypno» Lillestøl

Årets nykommere inviterer fire spillere til å få sin første sjanse i øverste divisjon, kun «kyt» stiller med tidligere erfaring i førstedivisjon, og det vil utvilsomt bli en tung sesong for den nyopprykkede gjengen, spår Karlsen.

– Det er vanskelig å spå noe annet enn nedrykk for Vanir. Det er spillere uten altfor mye erfaring fra det øverste nivået og vi får håpe at våren brukes til å skaffe nettopp dette. Fort mange som kan vise positive tendenser og hevde seg mot de andre lagene, men totalt sett skal denne femmeren trolig få det tøft i år. Som jeg sier hver sesong riktignok er jeg alltid klar for å bli overrasket! Spesielt shoutout til «hyp3» som har gått fra å være tidenes idiot i Landor-gathers til å få prøve seg i øverste divisjon, godt jobba!

LES OGSÅ: Oilers signerer stjernelag: – Fokuset er å berge plassen i 1. divisjon

Redaksjonens stalltips

Redaksjonssjef i e-sport, Mathias Hynne, kommer med sin spådom før sesongen setter i gang.

– Dette blir nok en gang en relativt enkel sesong for 777 tror jeg. Alt annet vil være en skuffelse for klubben som regnes som Norges beste klubblag. Videre tror jeg både Midgard og Oilers vil skuffe, både grunnet alder og trening. Foxed har gode muligheter for å nå sluttspillet, og jeg setter de på en sterk tredjeplass. «TrymJ» har vist gang på gang at han leverer gode prestasjoner med sine lag, og med han tilbake som aktiv spiller tror jeg det bare vil være en fordel. Bitfix og Vanir vil få det tungt, men kan være med å kjempe om kvalik, sier Hynne.

Tabelltipset

Plassering«Landor»MathiasKristian
1. plass777777777
2. plassApeks R.00 ProspectsApeks R.
3. plass00 ProspectsFoxedOilers
4. plassFoxed.Apeks R.00 Prospects
5. plassOilersOilersFoxed
6. plassWizardWizardWizard
7. plassMetizportMetizportMidgard
8. plassMidgardMidgardMetizport
9. plassBitfixBitfixBitfix
10. plassVanirVanirVanir

Gamer.no gjør oppmerksom på at skribenten spiller for Metizport den kommende sesongen. Redaksjonssjef i e-sport har kvalitetssikret innholdet.

Siste fra forsiden