Sluttspillet i Telialigaen - League of Legends

Celestial sjokkerte alle og vant Telialigaen

Trakk det lengste strået etter thriller-finale.

Celestial løfter pokalen etter å ha vunnet Telialigaen for første gang
Sindre Stien/Gamer.no

OSLO (Gamer.no): Celestial Gaming er vinnere av Telialigaen våren 2019 i League of Legends. Det ble klart etter en spennende fem-kart-thriller ble avgjort langt over midnatt.

Nerven var til å ta å føle på gjennom samtlige kart, og begge lags leirer feiret hemningsløst når sitt lag vant en duell. Mange mener fjorårets finale mellom Riddle og Nordavind var den mest spennende i Telialigaens historie, men sent lørdag kveld fikk fjorårets finale en ny utfordrer.

Se kampen i opptak på VGTV »

Celestial-sjokk

DISSE SPILTE FOR CELESTIAL

Vis mer

Håkon «KOOLBERG» Solberg (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Magnus «Lil Ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Mange hadde spådd Nordavind som klare favoritter før Telialigaen i League of Legends skulle avgjøres. Spådommen ble umiddelbart feid til side av et Celestial-lag som gikk rett i strupen på Nordavind. Første kart ble til slutt avsluttet gjennom et episk nexus-kappløp, hvor Celestial, anført av Håkon «KOOLBERG» Solberg var til slutt raskest over målstreken.

– Det føles veldig deilig. Vi forsøkte å gjøre det spennende for publikums skyld, før vi avsluttet med stil, sier Celestial-spiller, Håkon «KOOLBERG» Solberg med et smil i et intervju sendt på VGTV etter finalen.

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Før kampen var Nordavinds support, Omid «Touch» Rosander, at det kom til å bli en enkel 3-0-seier. Slik ble det ikke.

– Det viktigste var å slå «Touch». Etter en sånn kommentar er det ekstra deilig å vinne. Det er vanvittig moro å slå Nordavind, slår Solberg fast.

Til tross for en god start i alle kampene, tok Nordavind etter hvert et stramt grep om kamp tre og fire. Solberg og lagkameratene ble imidlertid aldri nervøse.

– Vi var sikre på at vi var best, selv de kampene hvor vi tapte. Vi visste det var et tidsspørsmål før vi vant igjen.

Starten på en ny æra

Håkon «KOOLBERG» Solberg, top-laner for Celestial Gaming
Benedichte Breistøl
Les også
«Aitzy» frikjent for PUBG-juks

Etter at Celestial gjorde det mange trodde umulig, og endte hat-trick håpet til Nordavind, har Solberg en klar kommentar på hvordan Telialigaen kommer til å se ut videre.

– Dette er starten på en æra uten at Nordavind er forhåndsfavoritter i alt, og Celestial sikter mot å være det første laget til å ta hat-tricken i pokaler.

Etter mange femteplasser og skuffende resultater i tidligere sesonger, har Celestial hatt en kjempesesong. Til tross for å ha vist seg som et sterkt lag var oddsen på Nordavind sin side, men Solberg sier at langsiktig planlegging var en viktig faktor for deres seier.

– Når vi kvalifiserte oss i en så dominerende stil var det et godt løft for selvtilliten. Så på finaledagen var vi sikre at vi hadde et bedre individuelt lag, men vi hadde mye mindre trening. Det viste seg at valgfasen vi satt opp for et par uker siden var veldig kurant, og jeg føler den langsiktige planleggingen gjorde mye for oss til tross for bare en dag på treningsleir. Det at oddsen var i mot oss var rettferdig, basert på tidligere prestasjoner var det ingenting som tilsa at vi hadde gode sjanser til å vinne. Oddsen var dog basert på et ufullstendig Celestial lag, og i går visste vi hva den fulle kraften til Celestial innebærer

Nå som de endelig har vunnet Telialigaen og NEL er i full gang, har Celestial et nytt mål å sikte seg inn på.

– Den nærmeste fremtiden til Celestial er å kvalifisere til Nordic, selv om vi bruker mindre tid der på grunn av eksamener og jobb.

Celestial startet finalen med å vinne to kart på rad og ledet komfortabelt 2-0, men Nordavind nektet å gi seg uten en kamp. Etter to kart til, klarte Nordavind å slå tilbake og stillingen ble nå 2-2, og det så ut som at Nordavind skulle klare å vinne for tredje gang på rad. Under et slik press er det viktig å ha strategiene klare både i valg-fasen og i kampen.

– Når det ble 2-2 til slutt var det en blanding av litt for mye selvsikkerhet fra vår side, samt bra angrepsspill fra Nordavind. Vi visste at vi kunne vinne ved å velge en sterkere bot-lane, og når Nordavind velger helten Rakan uten Xayah ble det sjakkmatt.

Fortjent seier for Celestial

For Nordavind gikk dessverre ikke kvelden som planlagt. Det som skulle bli en 3-0 seier, endte opp i fem kamper hvor Nordavind trakk det korteste strået. Treneren til Nordavind, Lasse «Fykling» Sleby, sier at Celestial spilte på nivået de forventet.

– Celestial var akkurat så sterke som vi så for oss. De hadde andre prioriteringer i valgfasen en det vi forventet, men det var dette nivået vi forventet av dem. Uansett så spilte vi mye dårligere en det vi normalt gjør, og det var derfor kampene var så jevne og endte med det resultatet som det gjorde.

Nå som Telialigaen er over, har lagene andre turneringer de ønsker å vise seg frem i. Sleby sier at målene fremover er å kvalifisere seg til Nordic League, også videre i EU Masters.

– Nordavind-laget vi har nå ble bygget nettopp for å konkurrere i EU Masters. Det å beholde tittelen som det beste laget i Norge hadde vært fint, men tapet kom på et bra tidspunkt. Nå har vi muligheten til å gå tilbake å se på kampene mot Celestial, slik at vi kan snakke om problemene vi har på en konstruktiv måte, og forbedre oss i tide for Nordic League. Så får vi sette øynene på Telialigaen når den tiden kommer igjen.

Etter at nyheten kom fram om at finalen skulle spilles på oppdatering 9.8, var dette noe som kunne være negativt for begge lagene. Det er fordi vi spiller nå på oppdatering 9.10, og mye kan forandres med både helter og strategier i selve spillet, gjennom disse oppdateringene.

– Det var veldig uheldig for oss å måtte spille på 9.8, siden junglere har større faktor med tanke på muligheten til å skaffe seg dobbel «scuttle crab» på kartet tidlig. Det er uansett ingen unnskyldning, og vi burde klart å prestere bedre. Celestial hadde samme tid til å forberede seg, og de vant. 100% fortjent seier til dem.

Siste fra forsiden