Telialigaen - League of Legends

Riddle tar seriemesterskapet i League of Legends for tredje gang

«Nomi» brøt endelig forbannelsen og kunne løfte trofeet etter seieren mot Bifrost.

Riddle er høstens seiersherrer.
Eivind von Døhlen/Good Game

00 Nation har regjert på toppen av den norske Leauge of Legends-tronen siden høsten 2020, men deres tid er nå forbi. Riddle er nemlig de nye kongene av League of Legends, etter å ha slått Bifrost i Telialigaens finale. Allerede fra start viste Riddle at de hadde ett mål med reisen til Eldorado - å ta med seg trofeet hjem.

Riddle hadde stor støtte fra publikum.
Eivind von Døhlen/Good Game

Finalens første kamp utviklet seg til å bli en oppvisning i masseslagsmål, stjeling av nøytrale objektiv og uthaling av tid, men Riddle klarte til slutt å sikre seieren. Det virket som om Riddle klarte å holde på trykket inn i finalens andre kamp, og spesielt Top Lane-spiller Bor «Kektz» Jeršan viste seg fram fra sin aller beste side. Bifrost klarte aldri å få i gang en vesentlig snuoperasjon, og måtte se seg slått også i kamp nummer to.

Bifrost har snudd slike oppgjør før, og med ryggen mot veggen før finalens tredje kamp lå alt til rette for et comeback fra de blåkledde. Riddle skulle imidlertid vise seg å være for sterke for Bifrost-spillerne, og kunne løfte et velfortjent trofé etter 3-0-seieren.

LES OGSÅ: 777 er Norges beste Counter-Strike-lag

LES OGSÅ: AW3 er Rocket League-mestere i Telialigaen for andre sesong på rad

Forbannelsen er brutt

Riddles ADC-spiller Noman «Nomi» Ahmad har gjennom flere sesonger av Telialigaen blitt omtalt som en av ligaens aller beste i sin rolle, uten å ha kunnet løfte trofeet. Han har tidligere uttalt seg om viktigheten av å kunne gi seg på topp, og er tydelig preget av at forbannelsen endelig er brutt

«Nomi» bryter forbannelsen og kan endelig heve trofeet.
Eivind von Døhlen/Good Game

– Det er så deilig at jeg kan løfte trofeet. Nå kan jeg legge opp og gi meg på topp. Det er en fantastisk avslutning, og dette er nok høydepunktet i karrieren min. Jeg kommer til å huske dette veldig lenge, og når jeg skal fortelle om League of Legends-karrieren min kommer jeg til å si at jeg har vunnet norgesmesterskapet, sier han i et intervju med Gamer.no.

Både Riddle og resten av Telialigaen kommer nok til å merke Ahmads fravær i tiden som kommer, men den nykronede norgesmesteren utelukker ikke et comeback i framtiden.

– Det kan godt hende at jeg spiller litt i Telialigaen hvis de plutselig trenger meg og hvis jeg har tid, men akkurat nå ser det ikke ut som om jeg kommer tilbake.

Skryter av lagkameratene

DISSE SPILTE FOR RIDDLE

Vis mer

si Bor «Kektz» Jeršan (Top)
sj Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
se Yebit «SlowQ» Seo (Mid)
sj Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
sj Ali «BlazingFire» Sunbul (Support)

Les også
Riot Games med nytt kunstprosjekt

Ahmad var ikke alene om å dra lasset mot Bifrost. Med seg hadde han et Riddle-lag som for alvor var påskrudd. Til Gamer.no kan ADC-spilleren fortelle at høstens Riddle-lag er et av det beste han noen gang har spilt med.

– Det laget her er et av de beste lagene jeg har spilt på. Det er ås mange talenter, og jeg har noen av de beste spillerne i Europa rundt meg. Det har vært fantastisk gjennom hele sesongen, og vi har ikke tapt en eneste kamp. Det viser at disse gutta er såpass gode.

I Riddles semifinale måtte de spille fem av fem kamper for å ta seg videre mot Rich Gang. Mange hadde nok forventet at også finalen kunne gå til fem kamper, inkludert Ahmad selv.

DISSE SPILTE FOR BIFROST

Vis mer

fi Atte «Stumpy» Pakkanen (Top)
se William «Sn1lle» Andersson (Jungle)
sj Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
sj Mathias «Tide» Kruse (ADC)
sj Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

– Jeg tenkte at det skulle være jevnere, men jeg var sikker på at vi uansett kom til å vinne. Hele laget har vært rolige, og vi har hatt det gøy hele tiden. Vi gikk inn i finalen med en tanke om at det kom til å gå bra uansett, men jeg tror faktisk at det gikk bedre enn forventet. Det har vært helt rått å spille finale offline, og det hjelper veldig med et publikum som heier på oss, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden