Telialigaen - League of Legends

Jakter sitt tredje strake seriemesterskap

Nordavind kan se seg nødt til å utvide premieskapet, men først venter en finale mot «HHNeverLucky» og Domino.

«Touch» kan ta nok en tittel i Telialigaen mot «HHNeverLucky» og resten av Domino på søndag
Eivind Von Døhlen/Good Game/Domino Esport, Edit: Brage Vasseljen

Siden høstens sesong startet i slutten av august har vi fått servert knepne oppgjør mellom topplag, oddsbomber og overkjøringer. Nitti ordinære seriekamper, ni runder og to semifinaler - og nå er det endelig duket for finale i høstens utgave av Telialigaen League of Legends.

Domino fikk revansj i et uhyre spennende oppgjør mot Riddle i semifinalen. Nordavind sikret seg sin finalebillett mot Viking. På forhånd av sesongen ble begge lag dratt fram som favoritter. Spesielt Nordavind levde opp til stempelet gjennom sesongen, mens Domino brukte litt lengre tid på å levere på forventningene. På søndag avgjøres det hvem som faktisk er det beste laget i landet. Kommer Nordavind til å ta sitt tredje strake seriemesterskap, eller snapper Domino opp sitt aller første?

Se finalen i Telialigaen gratis på TV2 Sumo søndag fra klokken 15:45 »

LES OGSÅ: – Alt annet enn seier er en enorm skuffelse sett med Apeks-øyne

Spår en fortsettelse på Nordavinds seiersrekke

For kommentator Kristian «Sangopan» Heggland hersker det ikke tvil om hvem som går inn i finalen som favoritter, og drar spesielt fram Nordavinds ADC-spiller Lars «Chrisberg» Christiansen som en av lagets største trusler. Kommentatoren påpeker også at vi antakeligvis ikke har sett alt av strategier Nordavind har å by på.

Kristian «Sangopan» Heggland spår nok en Nordavind-tittel på søndag.
Sindre Stien/Good Game

– Det kan bli spennende med tanke på hva Domino viste mot Riddle i semifinalen. Jeg mener dog at Nordavind med «Chrisberg» i spissen kan bli hakket for sterke. Jeg er helt sikker på at Domino fint kan dra det ut til fem kart med gode forberedelser og god gjennomføringsevne, men jeg ville tippet på 3-1 i favør Nordavind, sier han før han fortsetter.

– En av Nordavinds fordeler er at de spilte alle semifinale-kampene sine på én side av kartet, og har derfor ikke vist noen av taktikkene sine på motsatt side. Vi får se om dette har en effekt på hvordan finalen utspiller seg.

LES OGSÅ: Talentet «Endretta» signerte for norsk klubb: – Nordavind har det lille ekstra

Å ha et underdog-stempel i en avgjørende kamp som dette er dog ingen forbannelse, og Heggland utelukker ikke en aldri så liten overraskelse fra Domino dersom de klarer å nøytralisere Nordavinds største trussel.

– Om Domino skal vinne må de klare å finne en måte å gjøre «Chrisberg» usynlig på, noe som Viking klarte i første kart av semifinalen. Jeg er ganske sikker på at «Veigar v2» og resten av gjengen er fullt klare over dette, så spennende blir det uansett. «HHNeverLucky» hadde også en stigende kurve rent spillemessig i løpet av sesongen, så om han kan ta enda et steg fra semifinale til finale, kan vi godt få se solide saker fra Domino sin Mid Lane-spiller også. Det kan godt hende at det er der nøkkelen ligger for Domino sin del.

LES OGSÅ: – Helt latterlig å spille sluttspillet på LAN

Gåtefull «Touch»: – Følg med på søndag

Les også
– Han sa at «Shaolin» er hundre ganger bedre enn meg

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Markus «Quinncidence» Tobin (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Ram «Flufo» Fylkesnes (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Nordavind er det mestvinnende laget innen norsk League of Legends, og har vunnet to av tre sesonger siden Telialigaen var et faktum. Support-spiller Omid «Touch» Rosander ser for seg et jevnt og spennende oppgjør, men er likevel selvsikker på å fylle på det allerede bugnende premieskapet.

– Som vi sier hvert år: jeg tror det kommer til å bli tidenes finale. Domino er et sterkt lag, og jeg gleder meg spesielt til å spille mot «Nomi». Sist gang vi møtte hverandre gikk vi seirende ut med 3-2, og du skal ikke se bort ifra at det samme skjer på søndag! Jeg gleder meg til å hente nok et trofé hjem til Nordavind.

LES OGSÅ: – Det blir gøy å spille på LAN igjen

«Touch» ser fram til å møte «Nomi» i Telialigaens finale.
Eivind Von Døhlen/Good Game

I likhet med kommentator Heggland hadde også Rosander og resten av Nordavind-stallen forestilt seg en finale mot Riddle. Support-spilleren forteller at han ikke er nevneverdig bekymret, til tross for en stigende form hos motstanderne.

– Vi hadde på følelsen at det var Riddle vi skulle møte, og var egentlig forberedt på det. Det ser ut som om Domino har blitt bedre etter at de fikk inn «Nomi», og til slutt klarte de å krangle seg til en seier i semifinalen. Jeg tror nok vi hadde vært mer bekymret dersom vi skulle møtt Riddle.

Rosander er heller ikke bekymret for motstanderens tendens til å overraske med uventede strategier og heltevalg. Nordavind har nemlig en egen plan for å overraske på søndag.

– Vi vet at «Veigar v2» liker å mikse og trikse litt med strategiene, så noe spesielt kan vi nok forvente. Utenom det tro jeg det meste går som normalt. vi har også noen spennende strategier på lager, så en skal ikke se bort ifra at de kan bli tatt litt på senga. Vi har en klar strategi og vet hvor styrkene våre ligger. Mer enn det vil jeg ikke si. Følg med på søndag, så skjønner dere hva jeg prater om.

LES OGSÅ: Jakten på Norges neste Rocket League-konge avgjøres på søndag

Et arsenal av strategier for å ta ned kongene

DISSE SPILLER FOR DOMINO:

Vis mer

Thomas «RIPPED IRL» Hau (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

For første gang i klubbens historie stiller Domino i Telialigaens finale. Mid Lane-spiller Alexander «HHNeverLucky» Fedde lar ikke alvoret påvirke innstillingen før kampen, og lover et realt show på direktesendingen.

– Ettersom vi spiller med kamera på søndag, får seerne servert litt heftig dabbing etter at jeg tar hånd om «Flufo» i Mid Lane. Dette kommer selvfølgelig til å ende opp med en Domino-seier.

Det er ikke vanskelig å forstå hvor selvsikkerheten kommer fra, med trener «Veigar v2» i spissen og et arsenal av strategier for å ta ned kongene i baklomma. I Dominos semifinale mot Riddle fikk vi en forsmak på hva laget har å by på av overraskende heltevalg.

«Yike» kan brått dukke opp i Mid Lane, skal vi tro Dominos «HHNeverLucky».
Domino Esport

– Mot Riddle viste vi noen heftige strategier, som for eksempel Taric og Kindred i Bot Lane. Selvfølgelig har vi massevis av nye, overraskende strategier i regi av trener «Veigar v2», og for å slå Nordavind har vi utviklet flere strategier som vi har holdt under radaren.

Skal vi tro Mid Lane-spilleren kan noen av strategiene til og med by på spillets svar på sjakkens rokade - nemlig et rollebytte.

– Vi har blant annet trent på at jeg spiller Jungle, mens «Yike» tar over i Mid Lane. Han spiller noen helter jeg ikke klarer å spille, og jeg har noen Jungle-helter jeg har holdt hemmelig. Håper ikke Nordavind leser dette, sier han spøkefullt.

Om det er et tankespill eller en reell mulighet forblir uvisst til søndag. Det hersker derimot ingen tvil om at oppgjøret blir utrolig spennende.

Siste fra forsiden