Telialigaen - Rocket League

AW3 er Rocket League-mestere i Telialigaen for andre sesong på rad

Danket ut 00 Prospects og Vilay på vei mot nok et trofé.

Eivind von Døhlen/Good Game

Bilfotballen er fortsatt rund og AW3 er fortsatt Norges beste lag i Rocket League. Sebastian «Seeb» Falch, Jørgen «Inferno» Klaastad og Jonas «FiremanJonas» Lohne sikret sitt andre strake trofé i Telialigaen på søndag, etter en komfortabel finaleseier 4-0 mot Vilay.

Rocket League i Telialigaen var tilbake på scenen for første gang på to år.
Eivind von Døhlen/Good Game

Det ble den perfekte avslutning på en sesong som nok har servert flere nedturer enn oppturer for AW3.

– Vi startet sesongen ganske bra og så ble det plutselig ganske ræva, selv om jeg følte at som et lag så ble vi sterkere. Vi spilte dårligere og tapte en del kamper, men så tenkte vi at nå er det en uke til sluttspill så vi bare gir alt. Vi gikk inn med mest selvtillit og kom fra det med pokalen. Det er herlig, sa Falch da seieren var et faktum.

Trioen tar med seg 25 000 kroner i premiepenger, og får beholde tittelen som Telialiga-mestere for nok en sesong.

Grei finaleskuring

Som vi har har sett opptil flere ganger før i Telialigaen var det semifinalene i Rocket League som skapte mest spenning. Til sammenligning ble det aldri det den helt store konkurransen i finalen, der AW3 noe overraskende møtte Vilay.

Sistnevnte danket ut et sykdomssvekket Major og sikret seg plass i sluttspillets siste kamp. I finalen hadde Anker Alexander «Painyyy» Bugge, Joakim «Creamyy» Scheelhardt og Adrian «Forze» Gårud imidlertid ingen ting å stille opp med, og det ble AW3-show fra start til slutt.

Vilay hang godt med, men møtte sine overmenn i AW3.
Eivind von Døhlen/Good Game

Vilay var godt med på notene i forsvar, men AW3 holdt hodet kaldt og ventet på sjansene sine. Til slutt kunne «Seeb» og kompani heve Telialiga-trofeet for første gang på scene, etter å ha vunnet ligaen to ganger i løpet av koronatiden.

– Det var bare å være tålmodige, gjøre det vi gjør best og straffe feilene deres. Så lenge vi scoret det første målet så kom de seg aldri tilbake fordi de var altfor nervøse, mente Falch..

Tross tapet var den en fornøyd «Painyyy» som møtte Gamer.no etter finalen.

– Vi kom hit for å ha det gøy og kanskje bare få en fjerdeplass, men hadde også håp om en andreplass. Så spilte vi veldig bra i semifinalen og klarte til og med finaleplass. Det føles fantastisk egentlig å komme på andreplass. Vi har trent og trent og trent for å komme oss så høyt opp, og nå fikk vi endelig lønn for strevet.

Semifinalespenning

Les også
Rich Gang sikret poeng: – Andreplass er et minimum

Dagens mest spennende oppgjør var det ikke helt uventet AW3 og 00 Prospects som sto for. Semifinalen mellom de to rivalene gikk hele veien til syv kamper, der lagene presset hverandre til det ytterste.

00 Prospects var best tidlig, og tok de to første kampene med lekkert pasningsspill og rå teknikk. Så løftet AW3 tempoet, og brått var det den regjerende mesteren som så sterkest ut.

Fra 0-2 til 3-2 så det ut til at AW3 skulle ta det uten altfor store problemer. Da dukket riktignok Theo «Trex» Gagnat opp og scoret et vanvittig hat-trick for å forlenge semifinalen, men til slutt holdt det bare ikke for 00 Prospects.

Den andre semifinalen ble langt ifra den vi hadde forventet, ettersom Thomas «Lucky» Eknes røk ut med sykdom på lørdagen. Med en helt ny tredjemann i laget var det lite som stemte for Major, og samspillet til Vilay viste seg å bli forskjellen i oppgjøret som endte 4-1 til sistnevnte.

Siste fra forsiden