Xbox - Activision Blizzard

Xbox-sjefen spent på å utforske de gamle spillseriene til Activision Blizzard

– Det viktigste er at vi behandler dem med respekten de fortjener.

Guitar Hero er blant seriene Xbox nå eier rettighetene til.
Activision

Etter uendelig mye om og men gikk Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard offisielt gjennom forrige uke. Xbox-skaperen har dermed sikret seg rettighetene til et hav av både nye og gamle spillserier, og toppsjef Phil Spencer gleder seg til å grave gjennom klassikerne.

I den nyeste utgaven av Xbox-podcasten var Spencer imidlertid forsiktig med å sette forventninger til potensielle gjensyn med serier som Tony Hawk, Guitar Hero og Skylanders. Han påpekte at det ikke foreligger noen planer akkurat nå, og dersom det skjer noe så må det gjøres med respekt.

– Mengden med serier som vi nå har i porteføljen vår er ganske inspirerende. Det er skremmende. Jeg føler at vi må være en god verge for innholdet som vi tar i. Dette er minnene til folk på ulike plattformer, ulike tiår, sa Spencer og fortsatte:

– Jeg vil sørge for at når vi går tilbake og besøker noe, så må vi gjøre det med alt vi har. Et motivert team som ønsker å jobbe med noe og utgjøre en forskjell. Ikke bare lage noe for å tjene penger eller lage noe for et PR-stønt og ikke levere produktet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Spencer planlegger derfor å besøke de ulike studioene Xbox råder over for å finne ut av hva de ønsker å jobbe med. Han tror også at Game Pass gjør det lettere for selskapet å by på gjensyn med kanskje et par serier hvert år.

– Jeg tror at når du ser på alle spillseriene som er en del av våre team, så er det en mulighet for oss å vende tilbake – selv om det bare er for å anerkjenne øyeblikkene og hva de tingene betydde i spillhistorien – og gjøre noe riktig med det, gjøre det tilgjengelig for folk gjennom Game Pass. Jeg tror vi har en mulighet der, vi har ingen planer for det, men jeg tror vi har en mulighet.

Uansett hva som skjer er det viktigste for Xbox-sjefen at spillene behandles med respekt. Det gjelder for samtlige serier Microsoft eier, ikke bare de nyeste tilskuddene som kom til gjennom Activision Blizzard-kjøpet.

– Det viktigste er at vi behandler dem med respekten de fortjener og at vi ikke bruker det som en måte for oss å, som jeg nevnte, skape et PR-øyeblikk eller noe sånt.

LES OGSÅ: Bobby Kotick slutter som Activision-sjef »

Siste fra forsiden