Episk fantasy-bokserie blir spill

Synes du det høres spennende ut med storslått fantasyaction og en dramatisk historie? I så fall kan du se fram til A Song of Ice and Fire.

Det franske utviklerstudioet Cyanide har inngått et partnerskap med forfatteren George R. R. Martin om å utvikle en spillserie basert på sistnevntes episke fantasy-bokserie A Song of Ice and Fire. Spillene skal etter planen komme på PC og ”nestegenerasjons spillkonsoller”. Vi tipper at Xbox 360 og PlayStation 3 sorterer under den klassifiseringen.

Patrick Pligersdorffer, sjef for Cyanide, kan meddele at utviklerteamet er storfans av bøkene og føler seg beæret over å få oppdraget med å realisere Martins fantasyverden i spillform. Han forteller også at de intrikate fortellingene i bøkene gir utviklerne muligheten til å skape unike opplevelser som både erfarne lesere og nykommere vil sette pris på.

A Game of Thrones er den første boken i serien.

A Song of Ice and Fire beskrives som en bokserie som fokuserer storslagne fortellinger formidlet av mange varierte figurer, og framhever at verden ikke bare er svart/hvitt. Moral er et relativt begrep med mange nyanser, og A Song of Ice and Fire har som mål å levere en mer moden framstilling av konflikten mellom godt og ondt enn det som er vanlig i fantasy-litteratur.

Istedenfor den velkjente striden mellom de tallmessig underlegne godes disipler og en overveldende ond makt, handler bokserien om politiske intriger og pågående stridigheter mellom blant annet kongeriker og overnaturlige vesener som isfolk og drageslekter, noe som speiles i navnet.

Uansett ligger det an til at vi kan få oppleve noen storslagne fantasyslag når spillene kommer ut, og siden bakteppet er en tilsvarende episk fortelling basert på en rikt detaljert bokserie, virker dette riktig så lovende. Ifølge Cyanide er utviklingsprosessen allerede i gang, så vi regner med å få vite flere detaljer etterhvert som det første spillet nærmer seg.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden