Episk romeventyr til Europa

Vi hadde nesten gitt opp å få se det kritikerroste russiskproduserte Space Rangers i vår del av verden, men nå har Excalibur Publishing sikret seg de skandinaviske utgivelsesrettighetene. Etterfølgeren får vi også.

Det er lite som er så irriterende som å se at gode spill ikke kommer ut i Europa. Space Rangers kom ut i Russland for en evighet siden, men ingen har vært interessert i å gi det ut i vesten, på tross av at det har fått glimrende kritikk av russisk spillpresse. Nå har imidlertid den britiske utgiveren Excalibur Publishing kunngjort at de har sikret seg de britiske og skandinaviske utgivelsesrettighetene til spillet. Det beste er imidlertid at ikke bare får vi Space Rangers, men vi får også den helt nye etterfølgeren i samme pakke.

Space Rangers har blitt sammenlignet med Star Control 2, og hvis du ikke har spilt Star Control 2, har du gått glipp av en av de aller største klassikerne i PC-spillenes historie. Space Rangers blander eventyrspill, sanntidsstrategi og action på en måte kun sett i en håndfull andre titler, og kommer med en episk historie som omhandler en fiendtlig rase med romvesener som er i ferd med å ta over verdensrommet.

Det er imidlertid etterfølgeren Excalibur Publishing fokuserer mest på. Dette spillet foregår 200 år etter hendelsene i originalen, og problemet denne gangen er en planet som bygger androider spesiallaget for krig. Av en eller annen grunn har maskineriet som styrer planeten besluttet seg for å erobre hele det kjente universet, og de robotiske krigerne bryr seg fint lite om menneskene og de andre rasene som befolker verdensrommet.

Spillet lover, som forgjengeren, å gi spilleren massevis av frihet til å rette på situasjonen akkurat slik han vil. Dessuten tilbys han en historie som forgrener seg etter som spilleren foretar viktige valg, og et stort spillunivers som hele tiden utvikler seg, til dels uavhengig av spilleren og til dels basert på det han gjør. I tillegg til et turbasert gameplay i verdensrommet kommer spillet med sanntidsstrategi i full 3D på planetoverflatene.

Samlepakken med Space Rangers 1 og 2 heter simpelthen Space Rangers, og vil komme i salg i april neste år. Begge spillene utvikles av Elemental Games, og har 1C som russisk utgiver.

Siste fra forsiden