Nettmøte

– Et moderne Baldur's Gate

Bioware om Dragon Age

Onsdag kveld svarte Bioware på spørsmål fra leserne om Dragon Age: Origins.

I kveld stilte kunstnerisk sjef Dean Andersen og sjefprogrammerer Ross Gardner fra respektable Bioware opp i nettmøte på Gamer.no, for å svare på spørsmål om Dragon Age: Origins.

Dragon Age: Origin blir mørkt, blodig og proppfull av spennende eventyr.
Ross Gardner (topp) og Dean Andersen fra Bioware stilte i nettmøte.

Som det antydes i tittelen, går det kanadiske studioet tilbake til velkjente røtter. Dragon Age foregår i en ny og spennende fantasiverden, med utforskingen og kampene vi kjenner fra Baldur's Gate-serien. Det hele kjører på en helt ny spillmotor som skal sikre en flott visuell opplevelse.

I stedet for å følge en enkelt og fastlagt historie kommer Dragon Age med en fullstendig åpen historie, og hva du opplever er avhengig av hvilken karakter du starter med, og hva slags valg du gjør underveis. Etter hvert får du muligheten til å påvirke spillverdenen på din egen måte.

– En oppslukende opplevelse

– Et av våre hovedmål med Dragon Age: Origins var å skape en episk historie med virkelige valg og konsekvenser. Vi er ikke bundet til en lisens og har full frihet til å gjøre det vil i spillverdenen. Hvis vi vil ødelegge en by, eller endre verdenens fremtid, så kan vi gjøre det. Vi vil gi den muligheten til spilleren, skrev Gardner i kveldens nettmøte.

Det er tydelig at man ønsker at spilleren skal bli rivd med:

– Dragon Age tar sikte på å levere en oppslukende opplevelse, med karakterer som spilleren virkelig tror på. Du vil oppleve romanser, forræderi, latter og tap, forteller Dean Andersen.

Tøff motstand

Det blir ingen flerspiller i Dragon Age, men det vil være viktig å benytte seg av andre allierte karakterer underveis.

– Det blir utfordrende å spillene alene i Dragon Age: Origins, med mindre du senker vanskelighetsgraden. Når det er sagt kan du alltid bruke gruppen din for de vanskeligste delene, og så være eventyrer det meste ellers, forteller Gardner.

Her er alle spørsmålene Bioware-gutta rakk å svare på:

Siste fra forsiden