Et nytt Gears of War er på vei

Og det første spillet kommer i oppusset drakt.

Gears 4.
Microsoft, stillbilde fra E3 2015

Helt på tampen av Microsofts E3-konferanse dukket Rod Ferguson, sjefen for det Microsoft-eide spillstudioet The Coalition, opp på scenen.

Ferguson er mest kjent for å ha utviklet Gears of War sammen med Cliff Blezinski, og det var nettopp denne kritikerroste skytespillserien mannen med det røde skjegget var i Los Angeles for å prate om.

Nye eventyr

Styggdommen som Marcus Feenix' arvtaker støter på.

─ Jeg skal bare vise dere noe vi jobber med, sa Ferguson og fikk overrakt en håndkontroll.

Det han viste fra var en demonstrasjon av det kommende Gears of War-spillet, som har fått navnet Gears 4.

I demonstrasjonen spilte Ferguson som en barsk kjekkas som sammen med en kvinnelig medsoldat var på jakt etter et digert monster i noen ruiner. De som har spilt Gears of War tidligere ble neppe overrasket over at de to soldatene fant det de lette etter, og at det hele endte i en intens skuddveksling.

Å søke dekning bak hoftehøye vegger blir naturligvis en del av kjernemekanikkene i Gears 4. Ferguson rakk også å vise fram signaturvåpenet til Gears of War, nemlig motorsagbayonetten.

Gears 4 kommer eksklusivt til Xbox One i løpet av julen 2016.

Spillmekanikkene bør være kjent for de fleste.

Marcus Fenix vender tilbake

Det er ti år siden Gears of War ble vist fram for første gang, og i den forbindelse kunne Ferguson også fortelle at det originale Gears of War dukker opp i oppusset drakt på Xbox One 25. august i år. Det har gått rykter om en oppusset utgave lenge, men det er først nå The Coalition annonserer dette offentlig.

Gears of War Ultimate Edition er bygget opp på nytt med oppløsning i 1080p, nytt innhold og seksti bilder i sekundet i flerspillermodusen. Til de som er ønsker å gjenoppleve flerspillerkampene med Marcus Fenix og kompani så fort som mulig, kunne Ferguson fortelle at en åpen beta starter allerede i dag.

Siste fra forsiden