Etter 14 år har Alliance- og Horde-spillere fått muligheten til å forstå hverandre i World of Warcraft

«Kek!»

Blizzard

Den nyeste oppdateringen til World of Warcraft introduserte en artig liten sak til spillet kalt Elixir of Tongues. Drikken lar spillere forstå hva de fra den motstående fraksjonen sier, slik at Horde-spillere kan forstå Alliance-spillere og vice versa.

Kanskje krig aldri hadde vært nødvendig om Horde og Alliance bare forstod hverandre fra begynnelsen.
Blizzard

Spillere kan kjøpe eliksiren for 30 gull i Dalaran, av en goblin ved navn Fizzi Liverzapper. Den varer i 60 minutter og lar deg forstå, men ikke snakke språket til den andre fraksjonen. Med andre ord trenger både Alliance-spilleren og Horde-spilleren én drikke hver for å føre en skikkelig samtale.

Langvarig språkbarriere

Forskjellige språk for de to World of Warcraft-fraksjonene har eksistert siden spillets lansering i 2004. I løpet av de siste 14 årene gjorde Blizzard ingen offisielle fremskritt med oversettelser, og folk flest har kun fått med seg enkle utrop. Når en Horde-spiller skriver «lol» vil en Alliance-spiller for eksempel se «kek».

Ivrige spillere tok opprinnelig saken i egne hender, med en modifikasjon – eller add-on – kalt Cross RP. Modifikasjonen som lot spillere på tvers av fraksjoner forstå hverandre sluttet imidlertid å virke etter en tidligere oppdatering til spillet. Dermed bestemte utvikleren at tiden var inne for å rydde opp i situasjonen én gang for alle, med en løsning som visstnok har ligget skjult i spillet hele tiden.

– Elixir of Tongues har vært i spillet siden Classic – en gammel Alchemy-oppskrift som aldri kom med. Frem til i dag hadde den beskrivelsen «denne drikken har ingen effekt før vi legger til språk». Du klarte det endelig, lille venn, skrev utvikler Jeremy Feasel på Twitter.

30 gull er riktignok i stiveste laget for de som ønsker å kjøpe mange flasker, og fans har allerede bedt utvikleren om å redusere prisen noen hakk.

Blizzard lanserer World of Warcraft Classic neste år.
Den klassiske versjonen av nettrollespillet er langt mer brutal enn du husker »

Siste fra forsiden