Europa Universalis III får utgivelsesdato

Paradox Interactive har nå kunngjort at de planlegger å lansere Europa Universalis III i januar.

Europa Universalis III er det største prosjektet svenske Paradox Interactive noensinne har gått i gang med, og er et episk strategispill der du får lede en nasjon gjennom over 300 turbulente år. Spillet følger i fotsporene til de suksessrike forgjengerne, og fokuserer på utforskning, handel, krigføring og diplomati.

Som vanlig loves vi stor dybde, historisk innhold, utfordrende gameplay og stor gjenspillingsverdi, men samtidig har Paradox fokusert på å gjøre spillet mer nybegynnervennlig. De sier også at det nye spillet tilbyr en mer helhetlig opplevelse enn tidligere. Blant annet får spilleren flere muligheter i fredstid, blant annet i forhold til forhandlinger med paven og mektige keisere.

Europa Universalis III starter kort etter Konstantinopels fall, i 1453. I den påfølgende tiden må du lede nasjonen din til å bli mektig (eller i det minste prøve å unngå å bli utryddet av de griske naboene dine), og det hele avsluttes etter revolusjonene i Frankrike og Amerika. Totalt kommer spillet med over 250 historiske nasjoner, samt over 4000 historiske monarker og 100 unike typer enheter.

Nå har Paradox kunngjort at de vil lansere Europa Universalis III den 26. januar 2007. Spillet vil komme i salg i to utgaver, nemlig en samlerutgave som koster 499 kroner, og en ordinær utgave som koster 399 kroner. Mer informasjon om Europa Universalis III finner du på spillets offisielle nettsted.

Mens vi snakker om Paradox, kan vi forresten legge til at de i dag har lansert Anno 1701 i Norge, med en veiledende pris på 449 kroner. Dette bybyggerspillet har fått god kritikk andre steder i verden, og skal vi dømme etter demoen, er ikke dette helt ubegrunnet.

Siste fra forsiden