Eve Online merker også finanskrisen

Den spillerstyrte virtuelle banken sliter med et enormt underskudd.

Det sies at kunsten imiterer livet. Det spørs om de islandske skaperene av EVE Online så for seg at spillet deres også skulle imitere den pågående finanskrisen.

Tidligere i sommer ble det kjent at den tidligere direktøren i Ebank, Ricdic, underslo i overkant av 200 milliarder ISK (Interstellar Kredits) for å betale "ekte" gjeld. Siden da har ballen rullet på seg og nå viser foreløpige rapporter at underskuddet i banken er mye større enn først antatt.

Ebanks nyvalgte styreformann, Ray McCormack, innrømmet på lørdag at banken har vært vanstyrt og at bankens regler, vern og kontroller har ikke vært fulgt. Nøyaktig hvilke regler det snakk om nevnte han ikke, men styret i banken har vært byttet ut flere ganger siden sommeren.

Det nåværende styret i banken har hatt store problemer med å få oversikt over hvilke verdier banken har tapt. De siste tallene de opererer med viser at banken, på toppen av de underslåtte 200 milliardene, også har tapt 380 milliarder ISK på misligholdte lån.

På grunn av dette lider banken med store tap, og vi blir opplyst at det totale underskuddet er på 1200 milliarder ISK.

- Uttak vil bli tillatt når bankens pengebeholdning er stor nok, sier McCormack, og legger til at det sannsynligvis er flere tap de ikke har tatt høyde for.

Siste fra forsiden