Anmeldelse

Everglide Giganta

Everglide-matten vi har tatt for oss i dag har vært på markedet i lang tid. Følgelig har nok de fleste hørt om matten. Det er uansett ikke like mange som har lest en test som sammenligner matten med de nyeste konkurrentene på markedet. Etter ønsker fra leserne våre har vi nå testet Everglide Giganta.

For lenge siden, da spesiallagde musmatter for gamere var en uhørt ting bestemte noen seg for å lage nettopp dette. I den tidligste tiden var 3M banebrytende med sitt gamingspesialiserte underlag. Deretter kom Everglide på banen med sitt spesielle plastikkunderlag. I dag har det kommet til mange konkurrenter som vi har testet. Everglide Giganta matten henger uansett fortsatt med, og det kan vel ikke være uten grunn?

Mouse Skatez er en nøvendig på Everglide matten på grunn av dens ru overflate. Uten tefontape kan du oppleve at musen ikke glir helt jevnt, og hakket bevegelser er jo som kjent en uting. Det positive med mattens ruglete overflate er at musen blir lettere å kontrollere enn på helt glatte overflater som fUnc sin glatteste eller Steelpad. Dette blir likevel i hovedsak en preferanse ting, nemlig hvorvidt du ønsker å ha litt tregere, men svært nøyaktige bevegelser, eller om du ønsker raske, helt uhindrede bevegelser som gjør musen litt vanskeligere å kontrollere. Giganta har dessverre ingen musledningordning slik som fUnc, så jeg vil på det sterkeste anbefale å kjøpe en Mouse Bungee når du først er ute og handler.

Everglide matten noe grove overflate gjør at den kan være en belastning på musføttene dine over lengre tid. Som vi har sagt tidligere må vi derfor si det igjen, bruk Mouse Skatez! Du får bedre glid, og du sparer musføttene. Sliter du ut musføttene er det kort vei til å måtte ha ny mus, men teflontape kan du alltids bytte ut.

Giganta er laget av en hard type plastikk, og kan i så måte føles litt billig ut. Uansett, så fort du løfter den opp merker du at matta er solid. Det som imponerte meg mest av alt med matten var overraskende nok føttene under matten. Dette var skikkelig saker. Jeg har aldri vært borti ei matte som sitter så fast på bordet. Så fort du har plassert matten klarer du knapt å flytte på den ved å skubbe den bortover bordet. Den eneste måten å reposisjonere matten på er å løfte den opp for så å legge den på plass et annet sted. Dette er veldig positivt, siden det ikke er noe som er mer irriterende enn en ustabil matte i hete dueller.

Matten har avrunda kanter som gjør at den ikke plagsomt eter seg inn i håndleddene dine, men avrundingen gjør dessverre at det blir litt avstand mellom der du kan plassere håndlettet og der du har musen. Dette gjør at håndleddet av og til må plasseres der matten er rundt av, og dette er ikke så veldig gunstig med tanke på kontroll. Du kan av og til føle som om du må strekke hånden din litt for å få et skikkelig grep på musa.

Hvorvidt du liker Everglide matten kommer an på hvor godt du liker den karakteristiske overflaten. Den noe røff strukturen gir deg nøyaktige bevegelser, men gjør at du ikke glir like uforhindret over matten som du gjør med de glattere konkurrentene. Personlig liker jeg at matten gir så lite motstand som mulig, men dette er som sagt en personlig mening. Hvorvidt du foretrekker Steelpad, fUnc 1030 eller Everglide Giganta går derfor mest ut på personlig preferanse, og i mindre grad ut på kvalitetsforskjeller.I tilfelle det var noen tvil så er Everglid Giganta kompatibel både med ballmus og optiske.

Prismessig ligger Giganta noe under sine konkurrenter. Den kan bli din for 169,- hos Microplex. Dette betyr at matten er et godt kjøp med tanke på at en får en skikkelig matte for en hundrings mindre enn sine konkurrenter. Det skal sies at musmatter ikke er det en kjøper oftest, så å kjøpe den en liker best vil uansett være det lureste. Jeg kan dessverre ikke bombastisk fortelle deg hvilken matte som er best for deg, jeg kan bare anbefale deg å prøve alle de forskjellige mattene du klarer å få fatt i. Karaktererer må dessverre også i slike tilfeller, og følgelig blir dette basert på min preferanse. Du kan kanskje synes noe helt annet, og det har du din fulle rett til, kvalitetsmessig er det nemlig ikke mye som skiller Everglide Giganta fra sine konkurrenter.

Siste fra forsiden