Intervju

Få kontanter for spilldrap

Endelig kan hvermannsen tjene gode penger på å kose seg med spill.

E-sport blir stadig større. Flere og flere profesjonelle spillere tjener til livets opphold ved å delta i turneringer og gjøre opptredener for sponsorer. Oss andre må som regel betale for å spille. Livet er urettferdig! Det nettbaserte skytespillet Kwari vil imidlertid forandre på dette. Her får du faktisk muligheten til å tjene penger på å skyte andre spillere. Du må riktignok betale for ammunisjon, men hele summen går uavkortet i potten som spillerne kjemper om.

Kontanter for drap

Vis større

Kwari

Stikkord:
  • spill


– Man tar penger fra andre spillere ved å treffe dem med skudd, men du ender aldri opp i en situasjon der du skylder spillet penger. Du kan også vinne penger ved å holde en «pille» så lenge som mulig, eller være den siste som holder pillen når spillet er over. Da deles pengene 50/50 mellom den som holdt «pillen» lengst og den som hadde den sist. Dermed trenger du nødvendigvis ikke være best for å vinne. Dessuten går 100 prosent av innsatsen tilbake til spillerne, sier hjernen bak prosjektet, Eddie Gill i Kwari Limited, til Gamer.no.

– Hvordan kan dere tjene penger på dette, da?

– Vi tar hele tiden bitte små «bøter» fra spilleren. Det å knuse en kasse med innhold koster, det samme gjør det om du blir tatt i feller, plukker opp helse eller våpen, sier Gill.

Rett på konto

Når du har tjent deg opp en pen sum kan du når som helst føre pengene over til din bankkonto. Utenom selve spillet er det dermed mye som minner om nettpoker, noe som har blitt ekstremt populært i Norge de siste årene. Penger fører imidlertid til fristelser, noe Gill er ekstremt klar over.

Eddie Gill er hjernen bak Kwari.

– Siden det er penger involvert er sikkerheten høyt prioritert hos oss. Vi har fått hjelp til sikkerhetssystemet av folk som har jobbet med kjente bettingselskaper på nett. Derfor skal de ikke være mulig å jukse, og forsøk på dette fører til umiddelbar utestengelse.

Man skulle kanskje tro at Lotteritilsynet ville gripe inn, i hvert fall siden spillet planlegges å komme i butikkene på lengre sikt. I første omgang kan du nemlig bare laste det ned fra det offisielle nettstedet. Utviklerne har likevel sikret seg de nødvendige tillatelsene til å selge Kwari i Norge. Dette handler nemlig ikke om ren flaks.

– Spillet baserer seg på ferdigheter. Derfor er ikke dette et gamblingspill. Vi har tatt elementer fra gambling, slik som jackpoter, men du må ha ferdigheter om du vil vinne de store pengene. Du satser på mange måter på deg selv, og spiller aldri mot huset, sier Gill.

Briten innrømmer at han føler seg som en pioneer på området. Han tror Kwari kan være det første av mange spill som involverer penger. Det er også mulig å overføre forretningsmodellen til andre sjangere, slik som strategispill.

– Vi begynte å utforme modellen til dette spillet i 2000, da kunne man ikke tjene penger på å legge ved en nettdel til enspillerspill. Vi går nå i front for å vise at det er mulig å tjene penger på dette, sier Gill.

Denne deltageren skal bruke prispengene på et nytt antrekk.
Les også
Sniktitt: Damnation

Han tror rett og slett folk vil få mer underholdning ut av slike spill fremfor tradisjonelle gamblingformer:

– Rulette og kortspill er kjedelig for meg. Kwari, derimot, er skikkelig morsomt.

Avhengighet

Det er imidlertid en grunn til at Lotteritilsynet finnes, på samme måte som det er en grunn til at pokerspill med penger er forbudt og spilleautomater har strenge restriksjoner rundt seg. Enkelte mennesker er nemlig svært utsatt for spilleavhengighet, og da kan pengene forsvinne raskt. Alle har vel lest skrekkhistoriene om mennesker som har spilt bort livet sitt på grunn av sykelig avhengighet. Dette vil Gill & co. unngå for enhver pris:

– Vi vil innføre grenser for hvor mye det kan satses. Ja, vi vil gjerne at Kwari skal hekte spillere, men de skal ikke kunne spille seg fra gård og grunn. Grensen vil ligge på rundt 100-200 dollar i måneden (550-1100 norske kroner). Fem dollar vil for øvrig gi deg 5 000 kuler, noe som sikrer spilling i rundt to timer.

Om du er flink og fornuftig vil Kwari kunne bli en innbringende hobby. De største jackpotene skal nemlig runde både 500 000 og 1 million dollar.

– De flinkeste spillerne vil kanskje kunne leve av spillet. Men det skal aldri bli for lett, for vi har designet det slik at du hele tiden møter spillere på ditt eget nivå. Videre vet du aldri hvem du spiller mot, på den måten hindrer vi at folk kan samarbeide om å vinne. Det vil derfor ikke være mulig å kommunisere med andre spillere, sier Gill.

Fly solo

Dessverre blir det ikke mulig å dele denne gleden med andre, i hvert fall ikke i første omgang.

Kwari har et bredt spekter av eksotiske våpen.

– Kwari blir ikke lagbasert, alt endrer seg når det er penger involvert. Folk vil neppe dele gevinstene sine med andre spillere, de vil heller beholde hele potten alene, spekulerer Gill.

Kwari har ti kart fordelt på fire ulike områder. Du kan spille som tre ulike kvinner eller tre forskjellige menn. Bakgrunnshistorien er en tynn suppe om at slike voldsturneringer er satt opp av rikinger som liker å gamble. For deltagerne er premien en mulighet til å unnslippe en ødelagt jord, og komme seg til en flott rombase.

Det er helt tydelig at grafikken ikke er siste skrik, her er det flyt og fart som er det viktigste. Spillet er for øvrig bygd opp rundt BigWorld-motoren.

– Vi synes grafikken holder en god standard, men den er ikke den beste som finnes der ute. Slik spillet er, det handler om penger, er flyten i spillet det viktigste – ikke hvor pent det er. Når det gjelder settingen har vi gått for en cyberpunk-stil, en blanding mellom Blade Runner og Aliens, avslutter en engasjert Gill.

Du kan allerede nå delta i en kostnadsfri betatest av spillet. Kwari laster du ned fra det offisielle nettstedet. Alvoret begynner 21. desember, så da er det bare å ønske seg penger til jul. Endelig vil du få muligheten til å gjøre dine enorme spillferdigheter om til harde kontanter.

Merk: Spillet vil ha 18-års aldersgrense og krever at du har et gyldig kredittkort.

Siste fra forsiden