F.E.A.R. ute nå

I dag er den offisielle europeiske lanseringsdagen for F.E.A.R., og Monolith har allerede lansert den første oppdateringen til spillet og bekreftet at vi kan vente oss mer F.E.A.R. etter hvert.

Det etterlengtede skytespillet F.E.A.R. har allerede funnet veien til mange norske hjem, etter spillet ble gjort tilgjengelig hos nettbutikker og lignende allerede i forrige uke. I dag er imidlertid den offisielle norske lanseringsdatoen, og spillet er med andre ord tilgjengelig i alle gode (og sannsynligvis også flere dårlige) spillforetninger i det ganske land.

De som har fullført spillet har forresten kanskje lagt merke til at avslutningen legger ting til rette for at historien kan fortsette i et nytt spill. I et intervju med tyske PC Games har Craig Hubbard fra Monolith bekreftet at selskapet jobber (eller vil jobbe) med en ekspansjon til spillet, og at dette var grunnen til den "åpne avslutningen.

Tidlige oppdateringer begynner å bli et vanligere og vanligere syn på PC-markedet, og F.E.A.R. er ikke noe unntak. Den nylanserte oppdateringen er mest rettet mot flerspillerbiten, hvor den fikser en rekke problemer (slik som stige-animasjoner, "game type"-filteret i lobbyen og tilskuermodusen).

Hvis du kun er ute etter å spille alene, fikser oppdateringen et problem hvor spillere kan "falle ut av kartet" om de trykker Escape-knappen mens de klatrer i en stige. Dessuten fikses en bug i Heavy Resistance-kartet, hvor du hører lyden av vann uten at det er vann til stede.

Det er med andre ord ikke spesielt kritiske feil som fikses her, og hvis du er klar over stigeproblemet burde det gå fint å spille F.E.A.R. i enspiller uten å oppdatere. Oppdateringen, som bringer F.E.A.R. opp i versjon 1.01, er på litt over 20 MB. Du kan laste den ned herfra:

Siste fra forsiden