Anmeldelse

FIFA 2004

Fotballspill på PC har aldri nådd opp til den populariteten som samme type spill opplever på konsollmarkedet. EA Sports gir uansett ikke opp kampen, og har med årets FIFA-versjon innført mange nye og spennende funksjoner. Dette er den desidert beste FIFA-utgaven noen gang.

Side 1
Side 2
Side 3

Spennende nyheter
En helt ny karriere-modus er innført i årets FIFA-utgave, og denne lar deg styre et hvilket som helst lag i en av de 18 ligaene i jakten på heder og ære. Enten du velger Bryne eller Chelsea skal du som lagets overhode føre laget til topps i en Championship Manager-aktig spillmodus der du gjennom flere sammenhengende sesonger sloss mot de andre lagene for å bli best. Du har ansvar for trening av spillere, både individuelt og kollektivt, samt å velge den formasjon og det spillmønster som passer best for akkurat ditt lag. Dette er en viktig nyskapning med FIFA 2004, hvert lag og spiller har sine ferdigheter som er målt opp ved hjelp av poengstatistikk. Denne statistikken viser hvor god den enkelte spiller er til å løpe, skyte, hvor motivert han er osv.

Dette gjør årets karriere-modus til en artig og spennende nyvinning innen FIFA-serien. Du må nå mer enn noen gang før spille kortene riktig. Du får - etter at du har valgt deg en klubb - en liste med klubbens målsetting for inneværende sesong. Oppfyller du alle eller noen av målsettingene får du som belønning noe som kalles for "prestige-points", eller prestisjepoeng på godt norsk. Disse poengene er avgjørende for hvor mye trening og hvor mange spillerkjøp du kan tillate deg i løpet av en uke. Et noe skuffende trekk ved karrieremodusen er den håpløst urealistiske overgangsfunksjonen. Her kan du, tilsynelatende uavhengig om du heter Tromsø eller Real Madrid sikre deg hvilken spiller som helst bare du har penger nok i kassa.

Spillerne har ingen mulighet til å protestere, og Ronaldo må pent se seg nødt til å flytte opp til en kald tilværelse i Tromsø hvis budet er godt nok. Karriere-modus kan bli ganske ensformig i lengden, for selv om det er spennende å føre sitt lag gjennom serie og cup-kamper i jakten på trofeer, kan nok den mer utålmodige av oss bli litt smålei. Dette er en tidskrevende modus, som det kan være lurt å ta i små doser. Tournament-mode er modusen for de litt mer utålmodige, du kan velge mellom et kobbel av europeiske liga-cuper her. Merkelig nok er ingen Europa-cup eller landslagsturnering gjort tilgjengelig for spill i begynnelsen.

En spennende nyhet for året er "practice" (treningsmodus). Her får du en god mulighet til å trene inn "OTB"-systemet, samt lære deg det helt nye frisparksystemet. Du kan velge hvor du vil legge skruen på ballen mye mer detaljert enn før takket være et system som lar deg velge eksakt trefningspunkt på ballen. Treningsmodusen lar deg spille treningskamper mot andre lag, trene på frispark, eller øve på hjørnespark. Det er absolutt en nødvendighet både for drevne FIFA-veteraner så vel som for nykommere å tilbringe et par timer i denne modusen for å terpe på de mange nye funksjonene. Ved siden av frispark og "OTB"-systemet er også hjørnespark-funksjonen viktig å gjøre seg vant med, da den i år er en god del forandret og gir mye mer rom for kjemping og duellering inne i feltet.

En annen interessant nyhet er funksjonen "Football-Fusion", som gir deg mulighet til å overføre lag fra EAs kommende managerspill Total Club Manager 2004 og over til FIFA 2004. En funksjon som kan vise seg å bli svært spennende, det gjenstår å se hvor suksessfullt det viser seg å bli når nevnte managerspill kommer ut senere i høst.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden