Filmbasert eventyrspill på vei

Coraline blir spill

Tidlig neste år skal D3publisher utgi spill basert på animasjonsfilmen Coraline.

Nok et filmprosjekt har fått et lisensspill knyttet til seg. Denne gangen er det animasjonsfilmen Coraline som skal bli spill.

Coraline-filmen er basert på en bok av den kjente britiske fantasy-forfatteren Neil Gaiman og handler om den lille jenta Coraline som finner en mystisk dør i det nye hjemmet sitt. På andre siden av døren er det en underlig verden som minner en del om hennes egen, men den er mørkere og merkeligere.

Omslaget til boka som filmen er basert på.

Hvordan spillet blir er foreløpig ikke avslørt, men vi loves en spennende historie med et fargerikt persongalleri og sær stemning. I pressemeldingen beskrives det som «et surrealistisk eventyrspill».

Japanske D3publishing skal stå for utgivelsen av Coraline-spillet, og Yoji Takenaka fra den euroamerikanske filialen mener Coraline kan gjøre seg godt som spill:

– Historien i Coraline handler om en parallell verden og bør passe godt som et interaktivt spilleventyr. Vi jobber tett med filmskaperne og folkene ved Universal og Focus Features for å gjengi de unike karakterene på en autentisk måte. Spillerne får oppleve alle de viktige hendelsene i filmen, men også nye ting utover filmens handling.

Ifølge Kotaku er Coraline en del av en ny satsing fra D3publishing. De vil fokusere mer på spill som er velegnet for barn, og i tillegg til Coraline jobber de også med et spill basert på TV-serien Shaun the Sheep.

Coraline skal lanseres omtrent samtidig som filmen, altså en gang i første kvartal 2009. Det kommer til samtlige plattformer, og utvikles av Papaya Studios og Art.

Siste fra forsiden