Flight of the Amazon Queen er nå freeware

Aldri hørt om dette pek-og-klikk-spillet fra midten av nittitallet? Det kan du rette opp nå, uten å betale så mye som en krone.

Flight of the Amazon Queen er et godt, gammelt pek-og-klikk-eventyrspill med humor i bøtter og spann. Spillet følger piloten Joe King ("You must be Joe King", forstår?), som blir hyret av en vakker skuespillerinne for å fly henne over den farlige Amazonas-jungelen. Underveis krasjlander flyet, og ting går veldig galt. Det viser seg nemlig at stedet der de lander er åstedet for hemmelige eksperimenter som blir utført av en gal forsker med ønske om verdensherredømme.

Forskeren har nemlig oppfunnet en prosess som forvandler de fastboende amazonekrigerne til dinosaur-soldater, og nå er han i ferd med å bygge opp en hær som han vil bruke til å ta over verden. Naturligvis kidnapper han den vakre skuespillerinnen (som Joe King har et godt øye til), noe som tvinger vår tapre pilot til å ta affære.

Flight of the Amazon Queen kom ut i en tid da LucasArts og Sierra hersket eventyrsjangeren, og ble derfor oversett av de aller fleste. Dette er ganske trist, for spillet er faktisk veldig morsomt og vel verd et forsøk. Nå har de to australske utviklerne John Passfield og Steve Stamatiadis gitt spillet ut som freeware, slik at hvem som helst kan laste det ned og spille det helt gratis.

Spillet finner du på hjemmesiden til SCUMMVM, og du kan velge mellom to ulike versjoner. CD-Rom-versjonen er på 34 MB og inneholder tale, mens diskettversjonen (uten tale) er på 7 MB. Du må installere SCUMMVM-programvaren for å spille dette spillet, som opprinnelig kom ut til Amiga og MS-Dos.

Siste fra forsiden