Flight Sim lever videre

Serien fortsatt på vingene

Microsoft bekrefter at Flight Sim-utviklerne er nedlagt, men sier at serien skal fortsette.

På fredag ble det kjent at Microsoft hadde kuttet kraftig ned på mannskapet i Aces Studio, det interne Microsoft-studioet bak Flight Simulator-spillene.

Hvem utvikler neste Flight Sim?

Nå er nyheten bekreftet. Aces Studio er i praksis nedlagt, og hele teamet bak Flight Simulator er oppsagt. Dette er et ledd i en prosess hvor Microsoft vil kvitte seg med 5000 jobber for å spare penger.

Microsoft skal også ha kvittet seg med en rekke spilltestere, og sjefen for selskapets Games for Windows-satsning har også måttet forlate Microsoft-skuta.

Tilhengere av Flight Simulator kan imidlertid puste lettet ut. Serien, som har vært et fast innslag i spillverdenen siden 1982, vil nemlig fortsette. Kelda Rericha, som representerer Microsofts PR-firma i USA, forteller følgende til IGN:

- Vi vil fortsette Flight Simulator-franchisen, som har vært en suksess på PC gjennom 27 år. Dere kan forvente at vi fortsetter å investere i storslagne opplevelser på PC, inkludert flyspill, men vi har ikke noe å kunngjøre på dette tidspunktet.

Dette betyr kanskje at Microsoft vil velge å få en annen utvikler til å ta seg av de neste spillene i Flight Simulator-serien.

Siste fra forsiden