Football Manager 2006 er på vei

Et nytt år er i gang, og med det får vi en ny versjon av Sports Interactives årlige managerspill, og i år kommer spillet også til PSP.

Football Manager 2006, som skal lanseres til PC og Mac kommende vinter, bygger som vanlig videre på det fundamentet Sports Interactive har skapt over en årrekke med fotballmanagerspill. Selvfølgelig får vi også noen nyheter, og disse inkluderer muligheten til å forhandle med styret i fotballklubben din.

Som manager kan du forhandle om en rekke ulike ting, slik som forbedret kontrakt for deg selv, høyere spillerlønninger, mer penger til å kjøpe spillere med, og til og med forbedringer på stadiumanlegget. Men vær varsom, om du krever for mye kan du raskt befinne deg uten jobb. Ingen liker griskinger.

Spillet gir deg også mulighet til å samtale med spillergruppen eller enkeltspillere i pausen av en fotballkamp. Her kan du, ved hjelp av den taktiske oversikten, fortelle hva du synes om spillernes prestasjoner i første omgang. Forhåpentligvis vil beskjedene dine føre til forbedret prestasjon i andre omgang, men også her må du være varsom og unngå å si ting som får spillernes moral til å kollapse.

I tillegg får vi flere muligheter i forhold til å jobbe med spillerne på det personlige planet. Misfornøyde spillere skaper ikke bare problemer for seg selv, men også for laget og spillergruppen som helhet, og det er derfor viktig at du prøver å løse opp i de problemene som dukker opp. Ellers loves vi en forbedret treningsmodul, utvidelser i spillets mediamodul, flere og bedre statistikkskjermer og et forbedret system for spillerposisjoner.

Om du ikke er fornøyd med å spille Football Manager på datamaskinen din, kan du se frem til å kunne spille det på bussen, i friminuttene eller hvor som helst. Sports Interactive jobber nemlig med en spesialversjon av Football Manager 2006, som kommer til Sony PSP, og denne vil inkludere mange av de funksjonene som gjør PC og Mac-versjonene så populære.

Spillet har naturligvis ikke den samme kompleksiteten som PC-versjonen, men Sports Interactive lover at du får velge mellom ligaer fra minst seks land, og at spillerdatabasen vil være preget av den samme nøyaktigheten som vi er vant med fra den britiske utvikleren. PSP-versjonen skal lanseres omtrent samtidig med PC og Mac-versjonene.

Siste fra forsiden