Forandringer hos Atari

Infogrames, den franske utgiveren bak Atari, er i trøbbel. Nå arbeides det for å redde den synkende skuta.

Infogrames (som gir ut spillene sine under navnet Atari) har lenge hatt finansielle problemer, og allerede i februar gjorde selskapet det klart at de ikke var sikre på hvor lenge de kunne overleve. I den siste tiden har de solgt franchiser, utviklerstudioer og spill, og i løpet av de siste månedene har de blant annet solgt det kommende skytespillet TimeShift til Vivendi og Stuntman-franchisen til THQ (som også kjøper det interne Atari-studioet Paradigm Entertainment).

Dette er fortsatt ikke nok, og de jobber med å få solgt sine fire gjenværende studioer (Eden, Shiny, Melbourne House og Reflexions) - enten til andre utgivere eller til sjefene i studioene. I følge en artikkel hos MSNBC har Infogrames-sjefen, Bruno Bonnell, avvist at det er sannhet i ryktene om en sammenslåing med Ubisoft, men la til at de to selskapene kan gjøre mye sammen i fremtiden, selv om de ikke har snakket om det enda.

Bonnell fortalte også at Infogrames har hatt samtaler med Elevation Partners, et selskap som blant annet har kjøpt (og slått sammen) BioWare (Baldurs Gate-serien og Knights of the Old Republic) og Pandemic Studios (Mercenaries og Destroy All Humans). Elevation sine forslag var imidlertid ikke kompatible med Infogrames sin visjon, i følge Bonnell. MSNBC-artikkelen forteller også at Infogrames kan komme til å gjøre det amerikanske datterselskapet Atari til et rent utviklerstudio.

Siste fra forsiden