Fortnite - bots

Fortnite introduserer datastyrte motspillere til battle royale-kampene

Epic varsler en overhaling av spillets matchmaking-system.

Epic Games

Siden lanseringen av Fortnite Battle Royale i 2017 har Epic Games stort sett latt matchmaking-systemet være i fred. Det skal imidlertid endre seg nå, og i en fersk post på sine nettsider varsler utvikleren en stor overhaling.

Hva slags spillere du møter i Fortnite vil snart endre seg.
Epic Games

Som Epic forteller er endringene et resultat av den vide spredningen blant spilleres ferdighetsnivåer. Det har blitt enda viktigere å plassere spillere sammen med andre på samme nivå, og fra og med oppdatering v10.40 vil Fortnites hovedmoduser derfor by på et forbedret matchmaking-system.

Dermed har man større sjanse for å møte på spillere som er like gode som en selv, men for nybegynnere og de som ikke er så flinke har Epic et ekstra triks i ermet – nemlig datastyrte motstandere.

I den neste Fortnite-sesongen vil et utvalg av motstanderne du møter i kamp være såkalte «bots», altså datastyrte figurer som ifølge Epic skal oppføre seg på samme måte som normale spillere. Dette skal gjøre læringskurven litt mildere, og etter hvert som man blir flinkere vil man også møte på færre bots.

Som utvikleren presiserer gjelder dette kun for vanlige kamper, og i de konkurransedrevne modusene vil man fortsatt bare møte på andre spillere. Den neste Fortnite-sesongen har ikke fått noen dato, så når funksjonen rulles ut vet vi enda ikke.

Nå kan du leke Batman i Fortnite.
Epic feirer 80-årsdagen til den svartkledde helten »

Siste fra forsiden