Fortnite - Faze Jarvis

Fortnite-profil lagde juksevideo – ble utestengt på livstid

– Jeg tenkte ikke på konsekvensene, forteller «Faze Jarvis».

Epic Games

Fortnite-profil Jarvis «Faze Jarvis» Khattri er utestengt fra battle royale-spillet på livstid for juks. Det bekreftet han selv via YouTube og sosiale medier på søndag.

– Jeg er utestengt fra Fortnite (unnskyld). (Video: Jarvis)

17-åringen med snaue to millioner abonnenter på YouTube lastet nylig opp en video der han bevisst tok i bruk jukseprogrammer i Fortnite. Ifølge han selv var målet bare å ha det gøy og vise seerne hvordan det er å bruke såkalt «aimbot», et program som automatisk sikter på fiender slik at man aldri bommer på skudd.

Epic Games synes riktignok ikke at videoen var noe morsom, og Fortnite-utvikleren klinte til med en permanent utestengelse for «Jarvis». I en uttalelse til Polygon forteller Epic at selskapet har nulltoleranse for bruk av jukseprogrammer.

– Når folk bruker aimbots og annen jukseteknologi for å få en urettferdig fordel, ødelegger de spillet for de som spiller på rettferdig vis.

– Tenkte ikke på konsekvensene

En tydelig fortvilet «Jarvis» tok til YouTube igjen i helgen for å dele nyheten med sine fans. Han innrømmer at det han gjorde var dumt, men forteller at han aldri tenkte på konsekvensene.

– Da jeg lastet opp videoene hadde jeg ingen anelse om hva som kunne skje med meg og hva konsekvensene ville være. Dette var helt klart en kjempetabbe og det var helt feil gjort av meg. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg tenkte på.

Hva fremtiden bringer for spilleren er uvisst, og hvorvidt dette vil få noen konsekvens for hans nåværende samarbeid med Faze Clan gjenstår å se. Klubben har i skrivende stund ikke uttalt seg om saken.

To profesjonelle Fortnite-spillere ble utestengt for juks i sommer.
De fikk imidlertid delta i Fortnite-VM noen uker senere »

Siste fra forsiden