Fullt kaos da Fortnite introduserte supersverd få timer før millionturnering

Oppdatert: Epic legger seg flat.

Epic Games

Oppdatering 14. desember: Med den voldsomme kritikken som har haglet mot Infinity Blade og den rotete Winter Royale-turneringen har Epic Games nå lagt seg flat. I en melding på Twitter skriver utvikleren at implementeringen av sverdet ble feil, og at det nå er fjernet fra spillet.

– Hei folkens. Vi dummet oss ut og rullet ut et Infinity Blade som var for kraftig og som ikke hadde noen gode motstrategier, spesielt i slutten av kamper. Infinity Blade har blitt lagt bort i hvelvet og vi revurderer vår tilnærming til Mythic-gjenstander. Takk for at dere ikke lot oss slippe unna med dette, beklager Epic.

Opprinnelig sak følger.

Denne uken var det klart for en av de hittil største Fortnite-turneringene i spillets historie. 8,5 millioner kroner sto på spill da kremen av kremen blant spillere i Nord-Amerika møttes til Winter Royale-turnering, men det hele ble en aldri så liten fadese.

Infinity Blade gjør vei i vellinga i profesjonelle Fortnite-turneringer.
Epic Games

Bare noen timer før turneringen skulle sparkes i gang rullet utvikleren ut en ny oppdatering til spillet, med en ganske dramatisk endring til spillopplevelsen. Oppdateringen introduserte nemlig et flunkende nytt våpen – et sverd kalt Infinity Blade – og hverken spillere eller kommentatorer var forberedt på kaoset som fulgte.

– Har mistet mye respekt for Epic

Infinity Blade fungerer på mange måter som spillets tidligere Infinity Gauntlet-våpen. Det finnes bare ett eksemplar per kamp, og spilleren som får tak i det får mer helse, kan løpe fortere og hoppe over lengre avstander, kan rive i stykker byggverk med ett hugg og gjør langt mer skade i nærkamp.

Mens hansken kun var tilgjengelig via en midlertidig modus er sverdet inkludert i Fortnites standardmodus. Dermed kom den også med i Winter Royale-turneringen, noe deltakerne fikk svært liten tid til å forberede seg på.

Resultatet ble voldsomme kamper om sverdet i turneringens åpningsfaser. Gitt Infinity Blades overlegne styrke, og mangelen på en velutviklet strategi for å bekjempe sverdet, var den som gikk seirende ut ofte garantert en god plassering og mange poeng på resultatlista.

Saken fortsetter under Twitter-videoen.

Situasjonen har skapt stor oppstandelse i sosiale medier, og flere av turneringens deltakere har uttrykt frustrasjon og skuffelse.

– Kan ikke tro at jeg har brukt all min tid på Fortnite og så slipper de to store oppdateringer rett før en viktig turnering. Har mistet mye respekt for Epic, skrev Ghost-spiller Bizzle på Twitter.

Les også
Epic ble truet med enda et søksmål for å ha stjålet en dans til Fortnite

Epic har foreløpig ikke kommentert saken, men har tidligere sagt at Fortnite er et spill som hele tiden vil forandre seg. Derfor mener utvikleren det er viktig at spillets beste utøvere er i stand til å tilpasse seg til enhver situasjon, enten det er en én mot tre situasjon eller et nytt våpen som introduserer total ubalanse til en turnering.

Fortnite har blitt spillbransjens nye bauta, og ingen kan nekte for at Epic har laget et produkt som er underholdende for massene. Hvorvidt utviklerens 800 millioner kroners e-sportsatsing kommer noen vei om reglene hele tiden skal forandres gjenstår imidlertid å se.

Les også: Fortnites syvende sesong byr på vinterlandskap, propellfly og en kreativ modus »

Siste fra forsiden