Funcom overrasket over puppebråk

Krymping ikke populært

En liten bug som krympet puppestørrelsen til kvinnelige figurer i Age of Conan skapte stor furore på nettet.

Funcom har hatt stor suksess med sitt massive onlinespill Age of Conan, men for noen dager siden ble spillet rammet av en av tidenes merkeligste småfeil.

Man skal ikke tukle med puppene til folk.

Puppene til de kvinnelige figurene i spillet ble nemlig krympet fra den vanlige melonstørrelsen til en mer eller mindre normal størrelse, etter at noen hadde vært uheldige nok til å skrive inn feil data i spillets kode.

Dette reagerte spillerne selvsagt momentant på, og enkelte gikk så langt som å kreve at hvis det ikke ble fikset innen noen få dager ville de avslutte abonnementet på spillet.

Mange mistenkte også at puppekrympingen var et forsøk på å utvanne Age of Conans voksne innhold, kanskje for å gjøre spillet mer familievennlig.

Funcom fikk imidlertid roet gemyttene ved å gjøre det klart at endringen ikke var tilsiktet, og at puppene skulle vokse seg store igjen så snart feilen var rettet.

I etterkant av puppebråket forteller Funcoms Erling Ellingsen at han ikke hadde forventet at det skulle bli så mye ståhei det om saken:

– Vi er svært overrasket over hvor mye oppmerksomhet den utilsiktede brystreduksjonen har fått. Jeg har fått telefoner fra «mainstream»-media, og forumet har glødet med veldig interessante konspirasjonsteorier, sier Ellingsen til nettstedet Eurogamer.

Han fortsetter:

– Jeg kan imidlertid garantere at dette ikke er noe annet enn en feil, som fikses mens vi snakker sammen. Brystene vil få tilbake sin normale størrelse så raskt som overhodet mulig.

Ingen grunn til panikk, altså.

Siste fra forsiden