Garry's Mod blir kommersiell

Den fysikkbaserte leketøyskassen Garry's Mod blir et kommersielt produkt som skal selges over Valve sitt Steam-system.

Garry's Mod er en modifikasjon for Half-Life 2 som tillater "spillerne" å manipulere forskjellige objekter og leke seg med spillets innebygde fysikkmotor. Modifikasjonen har blitt svært populær hos kreative gamere, og har nådd versjon 9.04.

I påsken fortalte Steam Review at Garry's Mod blir et kommersielt produkt. Fremtidige versjoner av modifikasjonen vil koste ti amerikanske dollar, og kunne kjøpes via Steam. Halvparten av pengene går til Garry og hjelperne hans, mens resten går til Valve. Betalversjonen av Garry's Mod fungerer kun hvis du har et Source-basert spill på systemet ditt.

Versjon 9.1 vil være den første betalutgaven av Garry's Mod (i fremtiden vil imidlertid versjon-nummeret forsvinne). Alle oppgraderinger vil være gratis når du har betalt for modifikasjonen, og hvis du ikke vil betale, kan du fortsatt laste ned den nyeste eksisterende versjonen helt gratis.

Skaperen av Garry's Mod forteller at han i utgangspunket så seg ferdig med modifikasjonen sin, men at avtalen med Valve sikrer at han vil kunne fortsette å forbedre systemet også i fremtiden. Om du er interessert i å lese om hvilke konsekvenser dette vil kunne få for miljøet rundt Garry's Mod, kan du lese hele artikkelen hos Steam Review.

Mer informasjon om Garry's Mod kan du finne på spillets wiki-side.

Siste fra forsiden