Ghouls 'n Ghosts vender tilbake

Husker du det heftige actioneventyret Ghouls 'n Ghosts fra åttitallet? Nå vender ridderen Arthur tilbake, denne gangen til PSP.

I følge det nyeste nummeret av Famitsu jobber Capcom med et spill som heter Goku Makaimura, som i følge IGN kan oversettes til Extreme Ghouls 'n Ghosts. Dette blir det første spillet i serien siden 1991, og er et helt nytt spill fra mannen som regnes som seriens far (Tokurou Fujiwara).

For de som ikke har prøvd Ghouls 'n Ghosts (eller forgjengeren, Ghosts 'n' Goblins) kan vi fortelle at de eldre spillene i serien var sideskrollende plattformbaserte actionspill der du kontrollerte ridderen Arthur som måtte kjempe seg gjennom enorme landområder befolket av alle slags former for levende døde. Spillet ble opprinnelig laget for arkademaskiner, men fant raskt veien til praktisk talt alle de populære plattformene på den tiden.

Det nye spillet vil komme med en visuell stil som minner om de tidligere spillene i serien, men grafikken frembringes ved hjelp av en 3D-motor. Gameplayet er imidlertid trofast mot originalen, og du ser fortsatt handlingen fra siden. Noen nyheter får vi riktignok glede oss til, slik som muligheten til å lære å dobbelhoppe, bruke magi og til og med fly.

Dessuten skrytes det av et ikke-lineært gameplay hvor du kan velge hvor du vil gå i stedet for å måtte følge en fast rute gjennom kartene. Det fortelles at Capcom planlegger å demonstrere spillet på Tokyo Game Show, og vi håper selvfølgelig det kommer til Europa (da serien var like populær her som i hjemlandet Japan).

Siste fra forsiden