Gjengopprør i London

Sony London jobber med det som ser ut til å være en moderne utgave av GTA: London, ispedd litt turbasert strategi, biljard og virtuell turisme.

I Gangs of London, fra utviklerne av The Getaway, får du erfare maktkampen mellom de ulike gjengene i Londons underverden. Du må lede en av fem gjenger (cockney, triad, yardie, russian og pakistani) og kjempe mot de andre gjengene mens du langsomt men sikkert overtar kontrollen i den britiske hovedstaden.

Kjernen i spillet er actionfylt gameplay der du får kontrollere en gruppe gangstere i taktisk, urban kamp. Du får mulighet til å gi ordre til dine medkumpaner, samtidig som du når som helst kan overta kontrollen over dem. Spillet kommer med over 60 oppdrag som kan spilles fra perspektivene til de ulike gjengene, noe som forhåpentligvis gir det stor gjenspillingsverdi.

Action er imidlertid ikke alt - Gangs of London kommer også med et strategisk modus, hvor du kan kjempe mot fire andre spillere i et gameplay som beskrives som en blanding av brettspill og poker. Her må du sende styrkene dine til å angripe og forsvare Londons territorier, og bruke bonuskort for å hjelpe deg å oppnå målene dine. Sony lover store muligheter for bløffing, sniktaktikk og strategi.

Alternativt kan du bare legge ut i Londons gater og utforske byen som du vil. Du kan selv velge figur, kjøretøy, våpen og mål, samt hvordan været skal være og hvor mye motstand du ønsker at politiet skal gi. Du kan til og med ta på deg rollen som en amerikansk turist, som må reise rundt i byen for å ta bilder av byens landemerker.

Et annet alternativ er å prøve å løse en virtuell versjon av testen en hver blivende taxisjåfør må gjennom for at han skal få lov til å kjøre folk rundt i Londons gater, og spillet tilbyr også en serie britiske pubspill, som darts, biljard og skittles. For ekstra flerspillermoro fortelles det at spillet kan generere nye og unike oppdrag basert på serienummeret til spillernes PSP-konsoller.

Gangs of London virker helt klart som en interessant blanding av ulike sjangere, og det blir spennende å se hvordan det ferdige produktet blir, når det lanseres på PSP senere i år.

Siste fra forsiden