Gooka: The Mystery of Janatris

Ja, dette er faktisk et ekte spillnavn, og spillet bak det merkelige navnet er et pek-og-klikk-eventyrspill med rollespillelementer.

Den tsjekkiske utgiveren Cenega har hatt en god periode i det siste, mye takket være UFO: Aftermath, som solgte relativt godt verden over. Derfor har de kunnet signere en hel rekke titler, og den nyeste av disse er Gooka: The Mystery of Janatris. Dette spillet er under utvikling hos Centauri Production.

Centauri er et multimedieselskap som blant annet har laget flere eventyrspill, men få av disse har nådd det vestlige markedet. Flere av deres eldre produksjoner er nå i ferd med å bli utgitt som billigspill på det vestlige markedet (under Cenega sitt Games4U-merke), og disse inkluderer Four Leaf Clovers, Fairytale about Father Frost, Ivan and Nastya (som begge ble laget sammen med Bohemia Interactive) og The Fifth Disciple.

Gooka: The Mystery of Janatris er imidlertid et helt nytt spill. Historiens hovedperson, Gooka, er en respektert dommer som har telepatiske evner. Disse evnene bruker han til å kjempe mot det onde, som ser ut til å bli en stadig større del av hverdagslivet i det vakre landet Janatris.

Spillet starter når Gooka vender hjem etter en lang reise. Han gleder seg til å møte familien igjen og ta det med ro en stund, men det får han dessverre ikke mulighet til. Stakkars Gooka finner nemlig huset sitt i ruiner. Dessuten er konen hans stygt skadet og den unge sønnen deres er borte. Nå må han ut på en lang reise for å finne ut hva som har skjedd og redde sønnen sin.

Gooka: The Mystery of Janatris blander elementer fra flere spilltyper. Det inneholder problemløsning av den typen vi kjenner fra pek-og-klikk-eventyrspill, og i tillegg får vi servert kamp og karakterutvikling av typen vi vanligvis assosierer med rollespill. Den store spillverdenen gir mange muligheter for utforsking, og inneholder en rekke spennende karakterer som du kan snakke med under etterforskingen din.

Gooka: The Mystery of Janatris skal etter planen lanseres til sommeren, og her er de aller første skjermbildene:

Siste fra forsiden