Gothic 4 uten Piranha Bytes

Samarbeidet mellom Piranha Bytes og JoWooD er over, og JoWooD forteller at de er i diskusjoner med andre utviklere om Gothic 4.

I en kortfattet pressemelding har JoWooD bekreftet at de er i diskusjoner med flere ulike studioer angående utviklingen av Gothic 4 for PC og konsoll. Her forteller de at det å utvide franchisen til konsollmarkedet er det neste logiske steget akkurat nå. Samtidig forteller de at de har avsluttet samarbeidet med Piranha Bytes, skaperne av Gothic-serien.

Gothic 3: Ambisiøst og vakkert

Piranha Bytes har også lagt ut en kort pressemelding (på tysk, og i pdf-format), hvor de bekrefter at samarbeidet er over, og at arbeidet på den etterlengtede store oppdateringen til spillet har blitt avsluttet (noe som utvilsomt vil skuffe mange spillere). Det ser også ut som planene om en eventuell ekspansjon til det ambisiøse rollespillet har blitt lagt på is.

I følge Piranha Bytes har diskusjonene mellom dem og JoWooD pågått siden november i fjor, uten at de har klart å komme til enighet. Det er fortsatt Piranha Bytes sitt moderselskap, Pluto 13, som faktisk eier rettighetene til Gothic-navnet, men avtalen mellom dem og JoWooD skal visstnok gi JoWooD rett til å lage nye Gothic-produkter på egenhånd.

Siste fra forsiden