Gray Matter utsettes

Nytt pek-og-klikk-spill bytter utvikler

Det spennende eventyrspillet Gray Matter kommer ikke før neste år.

Gabriel Knight-skaperen Jane Jensen har i det siste jobbet med eventyrspillet Gray Matter for den tyske utgiveren dtp. Spillet skulle egentlig utgis i løpet av årets første kvartal, men er nå utsatt til en ubestemt dato i 2009.

Slik så Gray Matter ut da vi kikket på det under Games Convention i fjor.

Det lovende pek-og-klikk-spillet, som var en av våre favoritter på fjorårets Games Convention, handler om nevrobiologen David Styles og hans assistent Samantha Everett. Under et eksperiment begynner det å skje merkelige ting på den store herregården til Styles, og etter hvert viser det seg at det er overnaturlig fenomen på ferde. Spillet skal ta opp temaer som virkelighetsoppfatning og hvordan vi mentalt konstruerer verden rundt oss.

Gray Matter var under utvikling hos det ungarske utviklerstudioet Tonuzaba Entertainment, men ifølge dtp har spillet blitt overlevert til franske Wizarbox for å få det istand til lanseringen.

I en pressemelding forsikrer Marcus Windelen fra dtp om at spillet er i gode hender:

– Vi bestemte oss for at Gray Matter fra nå av skal utvikles av et studio med erfaring i eventyrspillsjangeren. I tillegg har vårt tidligere samarbeid med Wizarbox vært fruktbart og effektivt. Vi setter stor pris på deres profesjonalitet.

Det er ikke kjent nøyaktig hvorfor Gray Matter måtte bytte utvikler såpass langt inne i utviklingsprosessen, men ifølge Windelen har det noe å gjøre med kvalitet:

– Vi byttet studio for å sørge for at spillet blir fullført i best mulig kvalitet. Det var ikke en lett avgjørelse å ta, og vi måtte bruke mye tid, penger og krefter på å bytte.

Alt innholdet som har blitt produsert og vist til pressen hittil skal fortsatt være en del av Gray Matter. Lengden på spillet skal også være uforandret etter utviklerbyttet.

Jane Jensen skal ha godtatt byttet og jobber fortsatt med spillet.

Siste fra forsiden