GTA-skaper med massivt flerspillerspill

Mannen som stod bak Grand Theft Auto og Lemmings jobber med et massivt flerspillerspill som har fått navnet All Points Bulletin, og kan være akkurat det spillet du ønsker deg om du synes det er på tide Rockstar North tar GTA-serien online.

David Jones er en legende i spillindustrien. Han er kanskje ikke like kjent som Peter Molyneux og Warren Spector, men at han har spilt en viktig rolle i løpet av sin mangeårige karriere er det ingen som helst tvil om. I 1989 var han med å grunnlegge DMA Design, som i dag er kjent under navnet Rockstar North, og på rullebladet hans finner vi klassikere som Lemmings, Blood Money og, ikke minst, Grand Theft Auto. Etter at Take 2 kjøpte DMA Design forlot han selskapet for å starte sin egen spillutvikler, Real Time Worlds.

Nå har den koreanske spillutgiveren Webzen kunngjort at de har sikret seg de verdensomspennende utgivelsesrettighetene til Real Time Worlds sitt første spillprosjekt, All Points Bulletin. Dette er et massivt flerspillerspill, og det burde ikke komme som noen overraskelse at det skildrer kampen mellom det kriminelle miljøet og lovens lange arm i en rekke storbyer verden over. APB skal etter planen lanseres i 2007, og vil bli demonstrert på E3 i år.

APB følger en nærmest krigslignende konflikt mellom to fraksjoner - politistyrkene og gategjengene. Spilleren får naturligvis velge side, og valget han gjør vil få mye å si for hvordan spillet arter seg. Livet i gategjengene omhandler graffiti, respekt og skreddersydde biler, samt en rekke mer eller (stort sett) mindre lovlige måter å tjene penger på.

Som et medlem av politistyrkene er målet ditt å opprettholde lov og orden. Politiet står for ære og lagarbeid, og har tilgang på temmelig kraftig skyts. Det hele foregår i en rekke levende storbyer (inspirert av ekte byer), hvor innbyggerne prøver å leve sitt eget liv, uavhengig av krigen som foregår på gatene. APB tilbyr spillerne en rekke muligheter for å skreddersy alt fra våpen, biler og klær til holdning, musikk og miljøet rundt dem. David Jones forteller at målet hans med APB er å gi spilleren muligheten til å gjøre alt det han vil, i et stort og levende spillmiljø.

Dette er forøvrig ikke det eneste spillet Webzen planlegger å lansere i vesten. Deres titler inkluderer det massive flerspillerrollespillet SUN (som skal lanseres i løpet av årets tredje kvartal) og et massivt flerspillerbasert førstepersons skytespill ved navn Huxley (som kjører på Unreal 3-motoren og skal lanseres til neste år). Suksessen deres skyldes i stor grad det enormt vellykkede MMORPG-spillet MU, som er et av de viktigste flerspillerspillene på det asiatiske markedet.

Siste fra forsiden